Näiteks tekitavad segadust terminid nagu mirepoix, gyro ja fricassee. Siinjuures ajavad menüüd naisi segadusse 4% juhtudest tihemini kui mehi. Analüüsides uuringu tulemusi leiti, et noorem generatsioon ei soovi teenindajalt ka abi küsida, kui nad ei saa menüüst aru.

Vaata, millised on Suurbritannia restoranikundede seas kümme enim segadust tekitavad toiduterminit:

  1. Salmagundi - 17. sajandi salatiroog Inglismaalt, mis koosneb küpsetatud lihast, mereandidest, juurviljadest, puuviljadest, salatilehtedest, pähklitest, lilledest ning millele on peale valatud õlist, äädikast ja vürtsidest kaste.
  2. Buccan'i liha - aeglaselt lõkke kohal grillitud ja suitsutatud liha.
  3. Beignet - tainas, mis valmistatakse keedutaigna praadimisel.
  4. Mirepoix - sibulast, sellerist ja porgandist koosnev segu, mida kasutatakse hautistele, suppidele ja kastmetele maitsete andmiseks. Segu kasutatakse kas praaetult, toorelt või röstitult.
  5. Brunoise - Peeneks hakitud ja võis praetud juurviljad, millega maitsestatakse suppe ja kastmeid
  6. Chiffonade - Hakkimistehnika, mille tulemusel lõigatakse ürtidest - näiteks basiillikust või sponatist - pened ja pikad ribad.
  7. Gyro - Kreeka kebab, kus pitaleiva vahele pannakse püsti grillitud sea-, kana-, lamba- või loomalihakäntsakast lõigatud lihatükid koos tomati, sibula ja tzatziki kastmega.
  8. Loomaliha hongroise - loomaliha, mis serveeritakse koos paprikamekise Prantsuse klassikalise Velouté kastmega.
  9. Ceviche - kalaroogade tüüp, kus toores valge või punane kala valmistatakse tsitrusemahlas - sidruni- või laimimahlas - ning maitsestatakse tšilliga.
  10. Lardo - Itaaliapärane searasv, mis vanaldatakse soolas ja vürtsides, et säilitada pekki. Sarnane Ungari pekiga.