30.04.2016, 12:36
Retseptisoovitus volbriöö hommikuks: soe ja turgutav juustusai
Sel kuul Eesti parimaks mõisarestoraniks valitud Põhjaka mõisa koka Märt Metsalliku sõnul pakub peale pidustusi parimat turgutust rammusa juustuga valmistatud krõbe juustusai.
FOTO:
Koostisosad:
Volbrihommiku soe ja turgutav juustusai
- Värsket saia
- Juustu
- Peekonit
- Sibulat
- Magusamat sinepit
Juustukaste
- 50 g Või
- 50 g Jahu
- 500 ml Piim
- Kaks suurt peotäit Epiima Eesti juustu
- Meresoola
“Soe kihiline juustusai on aegumatu klassika, mille valmistamine ei tohiks küll kellelegi üle jõu käia isegi mitte peojärgsel hommikul – küll aga võiks selle tegemisel eelistada kodumaiseid koostisosi. Eriti mõnusa tulemuse saavutamiseks võiks peekoni ahjus krõbedaks röstida ja rohkelt kreemjat juustukastet lisada,” soovitas Metsallik.