Aprillis alanud Pärnu vana turuhoone rekonstureerimise käigus kaasajastatakse turu siseruumid ja hoone saab ilusa ning linnaruumi sobiva välimuse. Samuti seatakse sisse turu normaalseks toimimiseks hädavajalikud tehnosüsteemid nagu küte ja ventilatsioon.

Allan Kooli sõnul arvestasid nad turu ümberhituse planeerimisel eelkõige kohalike toidu- ja talukaupade pakkujate soovidega. “Toidu- ja talukaupade pakkujad nägid parima renoveerimise ajana just suve-sügisperioodi, mitte talve ja me otsustasime lähtuda nende huvidest. Ehitustööde kestvuseks on planeeritud ligi üheksa kuud. Renoveeritud turg keskendub eelkõige värske ja kvaliteetse toidukauba pakkumisele ning seetõttu väheneb erinevate riide- ja muude pudukaupade osa.

Turukauba peamine märksõna on "eestimaine". Eestimaine talukaup, käsitöö, lilled, taimed, istikud, aed- ja köögiviljad, marjad, puuviljad, aiasaadused, kanamunad, värske kohalik liha ja kala, kali, koduõlu, värske mahl,” selgitas Allan Kool.

Senini oli Pärnu turuhoone näol sisuliselt tegu kütteta kiletelgiga, mis pakub küll inimestele peavarju, aga töötingimused olid seal väga kehvad. Talvel oli hoones külm ja suvel liiga palav. Turu rekonstrueerimise alternatiiviks oleks olnud selle sulgemine mõne aasta pärast, sest kauem praegune kilehoone vastu ei pea.