Raadiosaates "Köögikultuur" valmistasid saatejuhid sellel nädalal suverulle
R2 eetris valmistasid saatejuht Eeva Esse ja toidublogija Kärt Peterson raadiosaates maitsvaid ja kergeid suverulle. Kaks preilit teevad raadios süüa igal kolmapäeval, räägivad kõik kuulajatele ilusti lahti ning sellest saab kokku saatelõik "Köögikultuur".
Suure suve ootuses võtsime Eevaga ette kevadrullide kergemad ja kiiremad sõbrad – suverullid. Vietnamist pärit suverullid on riisipaberisse mähitud värsked köögiviljad, salat ja midagi lihalist, kas siis krevetid, kana, veiseliha või siga. Igasugune lihaline peaks muidugi enne küpsetatud ja jahutatud olema, sest rulle kuidagi rohkem töötlema ei hakka ning nii kui nad on rullitud, peaks nad ka ära sööma. Rullide sisse võib panna ka juba keedetud riisinuudleid ja hakitud soolaseid maapähkelid, et teha nad veidi toitvamaks.
Riisipabereid leiab juba pea igast suuremast poest, kindlasti on neid alati olemas Piprapoes. Ja kindlasti sega kõrvale üks maitsev terav-magus kaste!
Vaja läheb:
riisipaberid vastavalt sööjate arvule
1 viilutatud porgand
1 viilutatud värske kurk
värsket spinat
värsket koriander
rohelist sibul
wakame-salat
puhastatud krevette / praetud kana, siga või veiseliha
Kaste
1 spl maapähklivõid
1 dl sojakastet
3 spl tšillikastet
1 laimi mahl
1 spl mett
1 tl seesamiseemneõli
Valmistamine:
Pane kõik kastme koostisosad purki ja loksuta tugevalt, et kõik korralikult seguneks.
Valmista suverullide täidise koostisosad ette, lõigu kõik üsna peenikesteks tükkideks. Riisipaberi pehmendamiseks keeda veidi vett, vala see madalasse kaussi ja aseta paberid ühekaupa paariks minutiks vette paisuma. Võta pehmenenud riisipaber veest, lao soovitud täidis sisse ja keera rulli, külgedelt rullid kinni voltides. Söö rullid kohe ära, dippides neid kastmesse.
Kuula, kuidas saatejuht Eeva Esse ja toidublogija Kärt Peterson raadioeetris suverulle valmistasid:
Vaata, kuidas saatejuht Eeva Esse ja toidublogija Kärt Peterson raadioeetris suverulle valmistasid: