“Parimaks nii teoorias kui ka praktikas osutus Haapsalu Viskiklubi, kes lükkas troonilt teeneka – koguni viiekordse – Eesti meistri Põltsamaa Viskiklubi. Haapsalu viskientusiastide edu taga on nii tugevad teoreetilised teadmised, kui ka hea praktiline oskus, korralik ettevalmistus ning tõsine suhtumine,” ütles võistluse korraldaja Šoti klubi liige Mari Mandre.

Ürituse eesmärk on eelkõige arendada viskikultuuri Eestis. “Meil oli äärmisel hea meel näha, et sel aastal osaleb meistrivõistlustel rekordarv meeskondi. See viitab Eesti inimeste huvi tõusmisele viskikultuuri vastu kui ka ürituse üldisele edule,” lisas Mandre. “Erilist heameelt valmistas võistlusel aktiivselt osalenud Ühendkuningriigi suursaadiku Chris Holtby poolne tunnustus meie viskikultuuri austajatele.”

Tänavu 13. korda korraldatud viskitundmise võistlus koosnes kaheksast teoreetilisest küsimusest viski tootmispiirkondade ja -kultuuri kohta ning kaheksast praktilisest küsimusest, mis eeldasid erinevate päritolumaade ja valmistamisomadustega väärtviskide tundmist pimedegusteerimise kaudu. "Kuna võistluse peakorraldajaks on Šoti Klubi, siis oleme üritanud igal aastal panna teoreetilisse vooru ka küsimusi, mis seonduks ka mõnel muul moel Šotimaaga, olgu see kultuur, ajalugu või hetkepoliitika" lisas võistluse peakohtunik Toomas Tiivel.

Oma teadmised panid proovile järgmised meeskonnad: Lõuna-Eesti Viskiklubi, Tallinna Viskiklubi, Jõevälja hobiklubi, Haapsalu Viskiklubi, Šoti klubi, Leib Resto ja Aed, Drink Scotch Kiss French, Two Wannabe Eestlased and a genuine Eestlane, UBC ning ka eelmise aasta võitja ja viiekordne Eesti meister Põltsamaa Viskiklubi.

Võistluse avas Suurbritannia suursaadik Christopher Bruce Holtby, üritust juhtis Šotimaa Sõprade klubi president Margus Leivo ning žürii esimees oli Toomas Tiivel. Eesti lahtiseid meistrivõistlusi viskitundmises korraldab Šoti Klubi koostöös maaletoojatega Pernod Ricard Estonia, Prike, Tridens, Liviko ning Dylan Distribution.