Emeriitprofessori eesmärk aastakonverentsil oli tutvustada kuulajatele 2016. aasta toiduvaldkonna trende. Siin siis valik Raivo Voki trendidest:

  1. Supistamine ehk siis püreestamine või smuutide tegemine
  2. Idandamine ehk seemntele lisandväärtuse andmine
  3. Rohkem tooteid vähema suhkruga: tuleb aga vaadata, mida magusainena kasutatakse neis toitudes
  4. Probiootikumide rünnak: Uuringud on näidanud, et probiootikumid ei ole vaid kõhule head, vaid väga head ka ajutööle ja depressiooni vastu võitlemisel
  5. Täispiim populariseerub: 5 aastaga on täispiima tarbimine kasvanud 5% (uuringud näitavad, et piimarasvad on kasulikud!)
  6. Kaunviljadele roheline tee - nii toidu kui põllukultuurina
  7. Punapeet on au sees: näiteks spotlaste eritoidud, mis sisaldavad peedimahla
  8. Rahustuvad suhted kolesterooliga
  9. Trendikas on jääkideta toidutootmine ja toidukasutamine
  10. Piim on uus spordijook