20.04.2016, 10:26
KOOPAMEHE EINE: Kuidas valmistada lihakäntsakat otse sütel?
Eesti esigrillija ja BBQ meister Enn Tobreluts tutvustas sellist - otse sütel - lihavalmistamise meetodit ühes Maitsete aasta alguse rubriigiloos. Antud videos minnakse aga kaugemale ning kasutatakse süsi tervikliku eine valmistamiseks - tee sütele leiavad nii 5 sentimeetrise paksusega lihakäntsakad, seened, paprika ja isegi suured sibulat. Ka kaste valmib sütel.
FOTO:
Koopamehe eineks kutsutakse seda põhjusel, et tõenäoliselt kuulub otse sütel lihade ja juurviljade valmistamise meisterlik oskus just mammutiküttide aega. Polnud ju ei potte, ei panne, liha valmistati otse sütel, lõkkes, leegis - liha võtab ümber tugeva karamellise kooriku ning valmib seest, samas ei jää liha pealispind süsine või kõrbenud.