Eisleri sõnul on koolilõuna toetus püsinud alates 2013. aastast muutumatuna, samas kui palgasurve koolisööklates on sarnaselt kõikidele teistele ettevõtetele jõudsalt kasvanud.

„Me soovime, et riik seisaks hea selle ees, et kõikjal Eesti lasteasutuste köökides valmistaks kvaliteetset, igal päeval erilist elamust pakkuvat lõunat motiveeritud ja ametlikku töötasu saavad köögitöötajad ning et kitsikus ei tekitaks kellelegi kiusatust niigi haavatava personali töötasusid ümbrikusse suunata,“ lisas ta.

Eisleri hinnangul on Daily koolide lõunasöök täna väga kvaliteetne ning lapsed ja koolipersonal kiidavad toidu head maitset, nagu ka menüü mitmekülgsust. Samas võimaldaks suurem eelarve pöörata rohkem tähelepanu erisoovidele, mis viiksid koolimenüü täiesti uuele tasemele.

„Kasutame juba täna kodumaist köögivilja, mahla, piimatooteid, mune, jahutatud veise- ja sealiha ning meie menüüstandardid välistavad igasuguste maitsetugevdajaid ja soola sisaldavate maitseainete ning erinevate puljongi-, supi- või kastmekontsentraatide kasutamise. Aga näeme palju ruumi kvaliteedi jätkuvaks parandamiseks – pakume juba täna mitmetes koolides osaliselt mahetoodangust valmistatud koolilõunat, kuid see üha kasvav trend eeldaks kindlasti tänasest suuremat panust nii lapsevanematelt kui ka riigilt,“ rääkis ettevõtte juht.

Baltic Restaurants on suurim toitlustusettevõte Baltimaades pakkudes iga päev lõunat 46 000 inimesele ning pakub täna toitu ka 46 üldhariduskoolis ning 15 lasteaias üle Eesti, valmistades igapäevaselt einet enam kui 23 500 lapsele.