Hotelli kodulehelt antakse teada, et restorani stiiliks on modernne fusion-köök ehk klassikaline rahvusvaheline köök moodsas võtmes. Restorani peakokk on meisterkokk Virko Tugevus ning restoran sai nime „Monaco” austusavaldusena Nordic Hotel Forumis asuvale Monaco Vürstiriigi aukonsulaadile.

Monaco

Ei ole liiga tavaline, et a'la carte restoranid teevad lõunapakkumisi, veel vähem on neid kohti, kus lõunasöögipakkumised kaetakse a'la carte menüüsse sobilike einetega. Monaco tänane menüü sisaldas veisepõske, homne maisikana, ülehomne 24h küpsetatud lambatalle liha ja nii edasi. Need ei ole lihtsad lahendused kiirelt lõunat sööma tulnud inimesest vabanemiseks, kus lootus seisneb selles, et kiire elutempo ning vähese ajaga näljane on nõus energiaks sisse kallama mida iganes taldrikule sobitatakse. Monaco lõunapakkumine on tasemel ning ühe hetkega tekitatakse õhtusöögi tunne keset päeva – see on hubane, soojendav ning lihtsalt õnnelikuks tegev tunne. Naudingu ja hedonismi puhas tunne.

Enne kui asi liiga kiitmiseks läheb ja lugu moosiseks venib, tuleb üks muret ära kurta. Tegelikult on tegu pigem rõõmuga, millele saavad žurnalistid oma õla alla panna: nimelt ei olnud sööjaid kella 13 ajal restoranis just liiga palju. Kas tegu on teadliku väiksema reklaamiga, et mitte täita tegelikult hotellikülalistele mõeldud einelat ning riskida, et jätta majainimesed söömata. Või pelutab ikkagi lõunat vältima hind, mis kvaliteeti arvestades on aga naeruväärne. Lõunasöögi pearoog nõuab ligi 8 eurot, supi- ja salativalik aga 7 eurot.

Monaco

Lisakiituse lõunasöögivaliku osas tuleb anda Monaco salati- ja supivalikule. Tegemist on Rootsi laua tüüpi lahendusega, kus salati saab igaüks omale ise kokku tõsta ning supi tirinast taldrikule kallata. Supivalik on üks, täna juurviljasupp, mille baasiks kindlasti tugev ja aromaatne lihapuljong, sest supi mekk on sügav, õigesti maitsestatud ning sobilik tõsiseks toidukorrakski. Salativalik aga on see, mis mind kindlasti ka tulevikus viib lõunatama Monacosse (mitte et homne maisikana mind juba piisavalt ei intrigeeri!) - lisaks kõigele rohelisele, punasele ja kollasele on valikus kana, mitut sorti kala, mozzarellat ning kastmetrio. Taldrik saab täis terve söögikorra jagu kvaliteetset materjali.

Aga tagasi tänase pearoa ehk veisepõse juurde. Põsk on aromaatne ning hautatud suussulavalt pehmeks ning komplimenteeritud viskoosse, emulsiooni meenutava, sügavamaitselise kastmega. Roa suurus on täpselt sobilik kontoris arvuti taga töötavale inimesele (ütleme nii, et ka näljast söödud paar viilu leiba võiga aitasid kaasa!). Ma siiralt loodan, et Monaco lõunamenüü ei ole vaid üheks nädalaks paika saanud, vaid seda põserooga saab minna igaüks nautlema iga nädala teisel päeval. Kui see on nii, soovitan järgmise nädala lõuna ära planeerida, sõbrad leida ning ootama asuda. Mis saab olla mõnusam kui nosida aromaatset liha, kreemjate lisanditega ning vaadata läbi päikeseliste akende, kuidas maailm mööda pöörleb.

Monaco

Õnneks ei lase lahked teenindajaneiud liiga raskesse hõllandusse laskuda ning tuletavad pehmehäälselt meelde, et on siiski teisipäev ning võib olla on mul midagi veel päeva planeeritud. Reaalsus imbub tagasi ajju ning käed maksavad omatahtsi arve, tõstavad rüüpeks suule veeklaasi ja aitavad selga mantli. Alles välisuksel silmaauku paistev päike äratab sellest ulmast. Panen päikeseprillid ninale ning lahkun naeratus näol.

Resümeerides varasemad jutud nii, et jälle liiga imalaks ei läheks: Tuleb öelda, et Monacos saab lõunaks süüa nagu õhtust ning teha seda viisaka kopika eest. Monaco ei anna kvaliteedis järele, ei muutu puhvetiks või einelaks, kuid lõunal ei panna pahaks kui särk pole püksis või seitel pole filigraanselt sirge. Ühesõnaga, sobib perega, naisega, äripartneri ja ämma-äiaga külastamiseks.

Monaco
* * *

Lõunasöögi hind: 6,95 - 7,95 eurot.

Atmosfäär 9/10
Lõunasöögi maitse 9/10
Lõunasöögi välimus 9/10
Teenindus 9/10
Hinna/Kvaliteedi suhe 10/10

Kokku punkte 46 (võimalikust 50)

Vaata teiste lõunasöögikohtade arvamusi:

  1. Umami 50 punkti. Loe lähemalt SIIT!
  2. Talu&Deli 44 punkti. Loe lähemalt SIIT!
  3. Sahver 43 punkti. Loe lähemalt SIIT!
  4. Cafe Lyon 43 punkti. Loe lähemalt SIIT!
  5. Reval Cafe 42 punkti. Loe lähemalt SIIT!
  6. Rucola 40 punkti. Loe lähemalt SIIT!
  7. Kolm Sibulat 39 punkti. Loe lähemalt SIIT!
  8. Mimosa 39 punkti. Loe lähemalt SIIT!
  9. Gauranga 38 punkti. Loe lähemalt SIIT!
  10. Tommi Grill 36 punkti. Loe lähemalt SIIT!
  11. Raudtee kohvik-bistroo 36 punkti. Lähemalt loe SIIT!
  12. Kaarli Keller 35 punkti. Lähemalt loe SIIT!
  13. Vapiano 32 punkti. Lähemalt loe SIIT!
  14. Platz 32 punkti. Loe lähemalt SIIT!
  15. St. Patrick's 32 punkti. Loe lähemalt SIIT!
  16. Söökla 30 punkti. Loe lähemalt SIIT!
  17. Telliskivi Nr. 15 26 punkti. Loe lähemalt SIIT!
  18. Daily 22 punkti. Loe lähemalt SIIT!
Monaco