Millist liha kasutab Rakvere oma seatiibade valmistamiseks?

Maailmas palavalt armastatud ning intrigeeriva nimetuse „seatiivad“ taga on seakoot, mida on seni teenimatult vähe toiduvalmistamisel kasutatud. Ülimalt maitsvast taisest seakoodilihast valmistatud seatiivad lisavad uudset värskust ninast sabani toidufilosoofiasse. Võtsime Rakvere lihakombinaadi lihalõikuses kasutusele spetsiaalse lõikusskeemi ja seatiivad lõigatakse seakoodist käsitööna. Välimuselt sarnanevad seatiivad broileripoolkoibadega, mille pindluu on ümbritsetud väherasvase ja õrna koodilihaga ning kondiots on puhastatud, kuid mis maitsevad sama hästi kui searibi.

Mis maitseainetega BBQ-liha maitsestate ehk mis mekki on oodata?

Barbecue-seatiibadele annavad maitse tomat, sinep, tšilli, küüslauk, sibul, erinevad piprad, kaneel ja nelk. Barbecue-seatiivad lisavad söögilauale uudset värskust olles valmistatud ülimalt maitsvast taisest seakoodilihast.

Kellele on mõeldud see uudne ja maitsev sealihaamps?

Sel suvel üllatab Rakvere tarbijaid kahe täiesti unikaalse grilltootega, mille peategelaseks on seatiivad: barbecue-marinaadis seatiivad ning eelküpsetatud (slow-cooked) kirsisuitsuses marinaadis seatiivad. Mõlemad tooted sobivad iga eestlase söögilauale pakkudes uudseid ning üllatavaid maitsekoosluseid.

Kui kaua võttis aega nime otsustamine?

„Seatiivad“ on Eestis täiesti uudne toode, kuid mujal maailmas, eriti Ameerika BBQ-kultuuris tuntud ning põnev täiendus tavapäraste grilltoodete valikusse. Kusjuures inglise keeles on kasutusel mõlemad nimetused, nii „pig wings“ kui ka „pork wings“. Väljendit „siga lendab“ kasutatakse kirjeldades võimatut, midagi, mida ei saa kunagi juhtuda. Kuid usume, et nautides võrratuid grillitud seatiibu, võib igaüks vabalt lennata mõtetes maitseelamuste maailma.