2016. aasta kuulutatakse Hiiumaa maitsete aastaks.

„Aasta jooksul võtavad saare toitlustuskohad kohaliku tooraine tugevamalt fookusesse, samuti tuuakse kohalik toit tugevamalt esile Hiiumaa suurüritustel,“ ütles maaeluministeeriumi kaubanduse ja põllumajandussaadusi töötleva osakonna juhataja asetäitja Kadi Raudsepp.

Eesti erinevates piirkondades toodetakse ja valmistatakse väga omanäolist toitu, „Hiiumaa maitsete aasta“ aitab Hiiu toitu ja toidukultuuri ka turistidele paremini nähtavaks teha, lisas Raudsepp.

Hiiumaa maitsete aasta kuulutatakse välja 30. aprillil Suuremõisa lossis, kus maaeluminister annab üle 2016. aasta toidupiirkonna tiitli.

Kuidas see lugu Sind end tundma pani?

Rõõmsana
Üllatunult
Targemana
Ükskõiksena
Kurvana
Vihasena