Raadiosaates "Köögikultuur" valmistasid saatejuhid sellel nädalal Korea toit/maitseainet kimchi't
R2 eetris valmistasid saatejuht Eeva Esse ja toidublogija Kärt Peterson raadiosaates Korea imelist maitseainet ja toidulisandit, kapsast valmistatud kimchi't. Kaks preilit teevad raadios süüa igal kolmapäeval, räägivad kõik kuulajatele ilusti lahti ning sellest saab kokku saatelõik "Köögikultuur".
Retseptid ja tekst pärinevad Kärt Petersoni blogist Roosamanna.ee:
Midagi lihtsamat on raske välja mõelda. Kui, siis leivaviilule või määrimine. Ja retseptiks on seda ka patt nimetada, seega võib nimetada seda pigem nipiks.
Kui tahaks kimchit kohe ja mitte 5 päeva pärast siis kõige lihtsam on see teha kodumaisest hapukapsast. Ah et mis see kimchi üldse on?
See on Koreast pärit hapukapsas, vohh. Aga õige vürtsikas. Ja hapendatakse teda päevi ja kuid. Aga vahest on ju nii, et ei ole seda aega niimoodi võtta. Siis tulebki appi kodune hapukapsas ja tšillikaste koos rohelise sibulaga. Tšillikaste on ju koguaeg kodus olemas ja kui ei ole, siis retsepti leiab siit. Soovitan see kappi teha, kulub ära.
Vaja läheb:
Hapukapsas
Tšillikaste
Toheline sibul
Värske koriander (valikuline)
Kuidas teha:
Sega hapukapsas, tšillikaste ja hakitud roheline sibul, serveeri kohe. Lihtne!
Vaata, kuidas saatejuht Eeva Esse ja toidublogija Kärt Peterson raadioeetris Korea toidulisandit/maitseainet kimchi't valmistasid:
Kuula, kuidas saatejuht Eeva Esse ja toidublogija Kärt Peterson raadioeetris toidulisandit/maitseainet kimchi't valmistasid: