“Pärnus on hotellide ja spade juures olevad restoranid väga populaarsed ning käidavad kohad. Eks enamus klientidest on selgelt samade hotellide külastajad, kuid eriti suveperioodil leiavad tee neisse söögikohtadesse ka muud inimesed. Eks see on teadlik tegevus, et Pärnu hotellid müüvad oma restorane eraldi kui fine dine söögikohti,” selgitab Visnapuu.

Eks see on teadlik tegevus, et Pärnu hotellid müüvad oma restorane eraldi kui fine dine söögikohti.

Pärnu restoranide nädala idee tekkis Visnapuul aga pärast seda, kui oli mõnda aega Pärnus toimetanud ning nägi, et talvisemal perioodil on linnas vaikne ja inimesed väga ringi ei liigu, õhtuti väljas ei käi. Samuti pani peakokk tähele, et Pärnu kokad ei suhtle eriti omavahel.

“Väike linn, kuid peakokad nokitsevad rahulikult oma köökides ja sealt välja väga ei tule. Üksteist liiga hästi ei tunta, üksteise juures söömas, maitsmas ei käida. Eks selles on ka süüdi kohaliku ühendorganisatsiooni puudumine, mis ühendaks kohalikke köögiinimesi ning laseks neil ka väljaspool oma kodukööki suhelda. Eesti Peakokkade Ühendus on üsna Tallinnakeskne ning isegi kui mõni kaugemalt linnast kasvanud peakokk ilmub liikmeks, kutsutakse ta kiiresti ära pealinna tööle. Teiseks oli ikkagi vaja linna elanikud meelitada restoranide maitseid uudistama,” selgitab Visnapuu.

Juhtuski siis aga nii, et pealinnast Pärnusse tööle läinud peakokad Rudolf Visnapuu restost Noot ja Vladimir Upeniek restost Piparmünt ning Inglismaal kokakunsti õppinud pärnakas, Willa Wesseti peakokk Mart Kukk istusid ühel talvisel päeval koos kohvitassi taga ning mõtlesid, et peaks tegema midagi, et tõmmata peakokki kokku ning anda Pärnu uutest gastronoomsetest tuultest suuremalt teada.

Gala-õhtusöögist tuleb väga eriline õhtu, kuna nagu me teame on peakokkadel suhteliselt suured egod ning omad käekirjad.

“Tulemuseks oligi siis Pärnu restoraninädal. Ideega läksime Pärnu linnavalitusse, mis tuli koheselt ideega kaasa ning üsna kiiresti saime kokku ka meeskonna, kes selle ürituse ära korraldasid. Üle kahekümne osaleva restorani ja kohviku on hea number ning väga hea läbivaade Pärnu hetke toidutasemest,” lisab peakokk, kelle sõnul aitas restoraninädala edule kaasa ka eelmise aasta kohvikute nädala edukus.

Et panna aga kokki veel rohkem koos töötama korraldavad Pärnu restoranide peakokad ühiselt sellel laupäeval ka restorani nädala lõppu tähistava gala-õhtusöögi, kus kuuekäigulise õhtusöögi pakuvad kokku 11 peakokka ehk siis igal roal on kaks autorit. Sobivad veinid valib roogade juurde üks Pärnu kahest sommeljeest ehk Aivar Vipper.

“See tuleb väga eriline õhtu, kuna nagu me teame on peakokkadel suhteliselt suured egod ning omad käekirjad. Saame näha väga huvitavaid roogasid,” lisab Visnapuu.

Maitsed.ee sõitu ja majutust Pärnus toetas Estonia Resort Hotel & Spa.