Kuna toitu saab tõsta endale ise taldrikule – taldrikule, millel läbimõõtu minu meelest mitukümmend protsenti enam kui tavalistel toidukandjatel – siis liiguvad vastavalt isule ja harjumusele minu silme alt läbi nii kuhjade all ägavad, kui vaid kerget einet kandvad toidutaldrikud. Hind on kõigile aga üks ning toitude valik on üsnagi lai. Mõningad kooslused panevad einela menüüs kukalt kratsima – näiteks ei saa ma aru, millise loogika ja maitsebuketi jälgedes otsustas kokk lisada veiseliha burgerile maisi.

Aga see selleks … vaatan neist puudustest mööda ning tõstan taldrikule keedukartulit, tavalise koduse kotleti – kotleti, mis on sama suur kui tugevama mehe rusikas – värsket salatit (klassikaline Hiina kapsa-tomati-kurgi-paprika salat) ning külma kastet. Juurde võtan välja pandud laualt leiba, võid ja sidruniga maitsestatud kraanivett. Kõik tundub sujuvat.

Kiire maksetransaktsiooni järel asun sööma. Ning olgugi, et Kaarli Keller – nagu ka nimi ju ütleb – asub keldris, on mõeldud kiireks eineks ja mitte pikalt unelemiseks, maitseb kodune kotlet nagu see, mida vanaema mulle praadida tavatses. See aus ja hea lapsepõlvemekk on meie kõikide DNAs nii kõvasti sees, et iialgi ei saa selle valikuga eksida. Ma isiklikult ei oleks hakanud nii head lihatükki veel toorjuustuga täitma, kuid otseselt mind ka kreemjas sisu kotletil ei häirinud. Kartul maitses nagu kartul, kaste nagu kaste, salat nagu salat.

Kaarli Keller on väga huvitav koht, sest olgugi, et toit ei näe välja nagu tippköökidest pärinev, saab einela peaaegu täispunktid hinna ja kvaliteedi suhte osas. Hea hind, mõnus söök, kiire teenindus ning lõunasöök on korda aetud. On päevi, kus hing ihkab peenutsemist, kuid on ka neid päevi kui tahaks lihtsalt, kiirelt ja mõnusalt süüa. Kaarli Keller kulub neil päevadel ära.

* * *

Lõunasöögi hind: 3,8 eurot.

Atmosfäär 5/10
Lõunasöögi maitse 7/10
Lõunasöögi välimus 6/10
Teenindus 8/10
Hinna/Kvaliteedi suhe 9/10

Kokku punkte 35 (võimalikust 50)

Vaata teiste lõunasöögikohtade arvamusi:

  1. Umami 50 punkti. Loe lähemalt SIIT!
  2. Talu&Deli 44 punkti. Loe lähemalt SIIT!
  3. Sahver 43 punkti. Loe lähemalt SIIT!
  4. Cafe Lyon 43 punkti. Loe lähemalt SIIT!
  5. Reval Cafe 42 punkti. Loe lähemalt SIIT!
  6. Rucola 40 punkti. Loe lähemalt SIIT!
  7. Kolm Sibulat 39 punkti. Loe lähemalt SIIT!
  8. Mimosa 39 punkti. Loe lähemalt SIIT!
  9. Gauranga 38 punkti. Loe lähemalt SIIT!
  10. Tommi Grill 36 punkti. Loe lähemalt SIIT!
  11. Raudtee kohvik-bistroo 36 punkti. Lähemalt loe SIIT!
  12. Vapiano 32 punkti. Lähemalt loe SIIT!
  13. Platz 32 punkti. Loe lähemalt SIIT!
  14. St. Patrick's 32 punkti. Loe lähemalt SIIT!
  15. Söökla 30 punkti. Loe lähemalt SIIT!
  16. Telliskivi Nr. 15 26 punkti. Loe lähemalt SIIT!
  17. Daily 22 punkti. Loe lähemalt SIIT!