Lime Lounge peakoka Merike Kotsulimi sõnul on nende menüüs mitmed võõrapärased väljendid, kuna need on lihtsamad ja lühemad kasutada.

“Menüüs toitu kirjeldades on ceviche lihtsam nimetus, kui tsitrusemahlas marineeritud toores kala. Või siis näiteks ganache asemel oleks liialt pikk selgitada, et tegemist on koorest ja tumedast šokolaadist tehtud kreemja desserdiga. Samuti on gremolata ilus nimetus itaaliapärasele maitseainesegule, mille saamiseks on kasutatud hakitud küüslauku, peterselli ja riivitud sidrunikoort.”

Lisaks tõdes Pärnu parimaks hinnatud restorani peakokk, et Lime Lounge külastajate hulgas on palju teadlikke toidunautlejaid, kelle jaoks ei ole need nimetused võõrad.

Restorani Noot peakokk Rudolf Visnapuu kasutab liha küpsetamisel Sous Vide meetodit. Selle tehnoloogia puhul küpsetatakse liha madalal temperatuuril vaakumis ja nii jääb toit eriti mahlane ja hõrk. Visnapuu hinnangul on selline nimetus menüüs ainuõige kasutada, sest tegemist on rahvusvahelise sõnaga, millel lühike eestikeelne vaste puudub.

Golfirestorani Eagle peakoka Herkki Ruubeli sõnul on nende menüüs olev granite Itaaliast pärit jahutatud dessert, mis sarnaneb välimuselt purustatud jääle. Granite on populaarne seetõttu, et ei sisalda dessertidele tavapärast piima, mune ega ka rasvaineid. “Menüüsse ei sobi ju kirjutada kraabitud jää,” arvas Ruubel.

Pärnu Restoranide Nädal toimub 2.-10. aprillil 2016, eesmärgiga tutvustada Pärnu restorane nii eestimaalastele kui ka lähinaabritele. Lisaks soovitakse elavdada kohalike elanike restoranide külastusi, kui võimalust nautida head toitu ja sõprade seltskonda.