"Teeme kohvi erinevatest kindla päritoluga ubadest mitme erineva valmistusmeetodiga. Igal kohvil on oma lugu, oma maitse, oma nautlejad ja erinev sobivus toiduga. Samuti võid meid kutsuda oma üritusele kohvi tegema. Kasutame vaid manuaalseid valmistusmeetodeid – Chemex, Hario V60 ja Aeropress. Ja räägime lugusid juurde, kohvimaailm on põnev ja juttu jätkub," seisab KOKOMO kodulehel.

Kiirel ajal saime väikese jutu vesta KOKOMO kohviröstijate asutaja Mari Joosep-Põlluga, kes rääkis, mida kohvitootja plaanib TMW ajal:

Kuidas jõudsite kohvi juurde nii tugevalt, et otsustasite hakata ise kohvi müüma, röstime jne.?

Soov luua oma kohvik oli ammu enne igasugust lähemat kokkupuudet kohviga. Tootmisest ei olnud kunagi mõelnud ega unistanud. Tundus liiga ambitsioonikas. Kuid selle ideaalse kohviku asukoha leidmine aina lükkus tulevikku, kuna me ei tahtnud vähimaga leppida, vaid alustada äri kohas, kus tunneme, et see ongi see ÕIGE. Ja juhtuski nii, et tekkis võimalik alustada päris algustest, kõigepealt luua tooraine, ning nüüd jätkame selle õige asukoha otsinguid, et avada röstikoda-kohvik. Kui kellelgi on häid mõtteid!

Kuids sündis KOKOMO bränd?

KOKOMO sai alguse kolm aastat tagasi, kui Muhu saarel väikest sadamakohvikut pidasime. KOguva, KOdukohvik, MObiilsus, KOhv - see sõna haakus meie jaoks paljuga. Agentuur AKU Collective lõi nime taha super disaini.

Kust pärinevad KOKOMO kohvioad?

KOKOMO sortimendis on hetkel Costa Rica, Ruanda, Keenia, Etioopia ja Brasiilia kohvi. Oleme seni neile päritoludele truuks jäänud, kuna pakuvad erinevaid maitseelamusi, nii kergeid, marjaseid, kuid täidlasemaid ja mõrkjamaid. Kuid iga paari-kolme kuu tagant vahetub farm või piirkond, kust konkreetne kohv pärit on. KOKOMO sortimendi Keenia kohvid on pärit Kirinyaga piirkonnast, esimene neist oli Thunguri ja hetkel pakume Kiri wet millist pärit kohvi.

Kui palju kohvi toodate ja müüte?

Oleme algusfaasis väike-ettevõte ja eks esialgu on ikka kliendid oma tuttavad. Meie rõõmuks on tekkinud ka esimesed püsikliendid, ka kohvikud, kes meie kohvi pakuvad.

Kas seda saab kutsuda Eesti tooteks või on see ikka vaid Eesti bränding?

Tegemist on Eesti tootega.

Millist kohvi eestlased eelistavad?

Eestlased pigem joovad keskmise täidlusega, karamellise, pähklise maitsega kohvi. Mitte liiga õrna, et maitse piima sisse ära ei kaoks. Väga kerge ja marjase happesusega kohv ei eelistata, kuid üha rohkem osatakse hinnata kohvi enda maitset ja kohvikultuur on viimase aastaga tohutult muutunud. Meie propageerime just musta kohvi joomist, sest igal kohvil, päritolul on oma maitsenüansid, mida avastada.

Mida uut pakute KOKOMO sarjas TMW ajal?

Tallinn Music Week ajal saab soetada TMW sümboolikaga Etioopia kohvi. Ethiopia Bench Maji Aman on wild heirloom ehk siis metsas kasvanud araabika kohv. Piirkonna farmid asuvad looduskaitsealal, kus puudel ja taimedel lastakse kasvada võimalikult looduslikult. Et kohvipuud ei asu põllul, vaid metsas teiste puude vahel, on farmeritel kohviga väga isiklik suhe - vaid nemad teavad, kus kohvipuud asuvad ja korjatakse käsitsi. Samuti on saadaval KOKOMO teised kohvid. Meid leiab TMW nädala jooksul mitmes kohas kohvi valmistamas: Viru Keskuses, pop-up restos Fellin ja Kultuurikatlas Disainiturul. Pakume nii käsitsi valmistatud filterkohvi, nn kolmas laine, kui ka traditsioonilisi cappuccinot ja caffe lattet.

Kust saab pealinnas ja üle Eesti KOKOMO kohvi osta?

Meie kohvi leiab kõige lihtsamalt meie e-poest: kokomo.coffee. Aga ka Kohvik August, BJÖRN espresso BAR, Uba ja Humal ning Jooks müüvad nii kohviube kui ka valmistavad kohapeal.

Mis on KOKOMO kohvide hinnad?

Hind sõltub päritolust ja paki suurusest, 500g kohviubade või soovi korral jahvatatud kohvi hind jääb 11-15 euro vahemikku.