Raudtee kohvik-bistroo

Leti juurde jõudes tekkis tunne, nagu oleks sattunud sööklasse — kandik, pikk lett ja toiduvalik. Süüa sai endale ise tõsta — tuju, maitse-eelistuse või kogemuse järgi. Mina valisin neist keskmise, sest olin menüüga juba enne saabumist tutvust teinud — lestakala õlletaignas. Kõrvale sai valida meelepärase lisandi: püree, tatar, riis, kartul, hautatud köögiviljad jne, ja muidugi oli arvestatav ka salativalik.

Valida sai ka väiksema või suurema taldriku vahel. Mõttel on ju mõnes mõttes jumet, aga kuidas seda nüüd kassas mõõdetakse — olles üsna väikse söömaga, siis valisin väikse taldriku, aga see sai ääreni täis ja oli visuaalselt „väga söökla“. Palju meeldivam oleks olnud süüa sama kogus toitu taldrikult, mille äärele oleks mahtunud veel leivaviil. Minu taldrik oli lihtsalt toidumassi alla mattunud. Hinnavahe väikse ja suure taldrikutäie vahel oli 90 senti. Mis siin ikka, tegu ju tegelikult bistrooga ja leppisin peagi oma serveeringuga.

Raudtee kohvik-bistroo

Teenindus oli kenale kohale sobivalt väga meeldiv. Leti tagant jagati soovitusi, kuidas neil siin asjad käivad. Näidati ka lauda, kust sai valida maitsevett ja leiba-saia-määret. Need olid hinna sees.

Kui maitsetest rääkida, siis on see pigem omane kiirele söögikohale kui mõnusale kohvikule, kuid ilmselt võis näiteks kõrvitsa-läätsekotlet olla väga maitsev. Seega saan anda hinnangu vaid enda söödule. Tainast oli kala ümber ilmselgelt liiga palju ja süües tundsin veidi võõrast maitset. Õllemekki kahjuks tunda ei saanud, pigem oli see rasva vms maitse. Külmkaste tilliga leevendas seda maitseelamust. Kala taigna sees oli hea, aga mitte midagi erilist. Usun, et kala ümbrisevabalt oleks olnud parem. Tatar oli hea ja köögiviljad samuti. Ehk et vähem tainast ja rasva ning rohkem õlut. Või oli õllemark valitud liiga lahja … Laimivesi oli hea.

Raudtee kohvik-bistroo

Ilmselt astuks sealt läbi teinekordki, et proovida toitu mõnes teises võtmes. Näksida salatit ja maiustada koogiga.

Päike paistis peale ja mõnus oli olla, aga töö ootas tööle ja tuli lahkuda.

* * *

Lõunasöögi hind: päevapraad 4.90, tasuta vesi ja leib-sai. Kõrvale sai ostetud 90-sendine croissant, kuna ei ole tavalise leiva-saia austaja.

Atmosfäär 10/10
Lõunasöögi maitse 5/10
Lõunasöögi välimus 5/10
Teenindus 10/10
Hinna/Kvaliteedi suhe 6/10

Kokku punkte 36 (võimalikust 50)

Vaata teiste lõunasöögikohtade arvamusi:

  1. Umami 50 punkti. Loe lähemalt SIIT!
  2. Talu&Deli 44 punkti. Loe lähemalt SIIT!
  3. Cafe Lyon 43 punkti. Loe lähemalt SIIT!
  4. Rucola 40 punkti. Loe lähemalt SIIT!
  5. Kolm Sibulat 39 punkti. Loe lähemalt SIIT!
  6. Mimosa 39 punkti. Loe lähemalt SIIT!
  7. Platz 32 punkti. Loe lähemalt SIIT!
  8. St. Patrick's 32 punkti. Loe lähemalt SIIT!
  9. Söökla 30 punkti. Loe lähemalt SIIT!
  10. Telliskivi Nr. 15 26 punkti. Loe lähemalt SIIT!
  11. Daily 22 punkti. Loe lähemalt SIIT!