Restorani DOM peakokk Pavel Gurjanov: uue restorani menüü ja köök on kohalikust loodusest inspireeritud
29-aastane peakokk Pavel Gurjanov on võtnud vastu väljakutse ning hakanud kahe Tallinna restorani peakokaks, üks neist on Tallinna Raekojaplatsil asuv restoran DOM. Uus restoran võtab inspiratsiooni kohalikust loodusest ja maitsetest.
Me kõik mäletame oma lapsepõlve suvesid, kuidas veetsime neid laagritest, vanaemade suvilates ja nii edasi. Restorani DOM uus kontseptisoon ja a la carte menüü ideed võtavad alguse tänapäeva inimeste elustiilist ja Paveli lapsepõlve mälestustest: värske, naturaalne, tervislik ja looduslik.
"Veetsin oma suvesid vanaema ja vanaisa Suurupi suvekodus; mere, järve ja metsa vahel. Käisin vanaisaga kala püüdmas ning metsas seeni ja marju korjamas. Meie "saagist" tegi vanaema väga maitsvaid roogasid, mis olid 100% naturaalsed, puhtad ja väga-väga värsked. Meil oli ka oma aed, kus juurikaid ja puuvilju kasvatasime. Meeleldi aitasin kastmise, kaevamise, umbrohu korjamise ja palju muude töödega," räägib 2013. aasta Eesti Aasta Kokk Gurjanov.
Peakokk lisasb, et lapsepõlve kõige erksamaks mälestuseks on aga metsloomaga "tutvumine".
"Põder tuli metsast välja ja suundus meie kodu poole. Eelnevalt olen vaid raamatutest lugenud mis loomad metsas elavad, too hetk aga nägin looma nii-nii lähedal. Suvekodus ajaveetmine oli igatepidi huvitav minu jaoks, eriti kui vanaisa erinevaid lugusid rääkis. Küll ma olin väike ja mõjutatav, aga just nii need lapsepõlve ajad mulle meelde jäid," meenutab Gurjanov.
Restoran DOM – kohalikust loodusest inspireeritud köök!
Uue restorani kontseptisooni loomisel oli mul usk, et see on kindel tee, ütleb peakokk ning lisab, et iga roaga restorani menüüs on tehtud suur töö - alustades toiduvalmistamise tehnoloogiast ja lõpetades serveerimisega.
Nii nagu väike Pavel käis vanaisaga metsas lapsepõlve ajal, viivad roogade maitsed metsa ja ühendavad loodusega. Roogade valmistamiseks kasutatakse ainult kohaliku ja looduses kasvatatud toorainet. Peakokk usub, et iga tavalist asja saab teha eriliseks!
"Toiduvalmistamine on kunst, mille tagajärjeks on meie restorani külaliste rahulolu ja uute maitsete elamused," selgitab Gurjanov.