„Varasemalt on Meie Eesti rukkileib pälvinud ka professionaalsete toiduekspertide heakskiidu. Eesti Leivatööstuses valminud leib kannab Tunnustatud Eesti Maitse päritolu- ja kvaliteedimärki. Pääsukesemärk antakse tootele, mille valmistamisel kasutatud põhitooraine on 100% koduimaise päritoluga,“ lisas Sõrmus.

Teraviljakasvatajaid, jahutootjaid ja leivatööstusi ühendav Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda soovib selle konkursiga väärtustada Eesti leiba ja kohalikku rukkikasvatust. Kui 1990ndate alguses kasvatati Statistikaameti andmetel Eestis rukist koguni 60 000 hektaril, siis möödunud aastal kasvatati Eestis rukist 14 300 hektaril. 2014/2015 saagiaastal toodeti Eestis 49,5 tuhat tonni rukist, sellest toiduna tarbiti 23,4 tuhtat tonni. Rukkitoodete tarbimine Eestis on vähenenud – kui käesoleva sajandi alguses tarbiti tootekaalus Eestis keskmiselt ca 23 kg rukist, siis viimase viie aasta keskmine on olnud vaid 15 kg.

Tänavu valiti põllumehe lemmikleiba juba neljandat korda. Kahel korral on põllumehe lemmikleivaks valitud Poodiumi käsitööleib. Viimati 2014. aastal võitis põllumeeste südamed Karja Rukkileib, mida valmistab Saaremaal asuv ettevõtte OÜ Karja Pagariäri.

Kuidas see lugu Sind end tundma pani?

Rõõmsana
Üllatunult
Targemana
Ükskõiksena
Kurvana
Vihasena