„Minu üks esimesi eredaid mälestusi seoses jäätisega on kodune jäätisevalmistamise kogemus. Kuigi meil ei olnud koos sõbranna Airiga ühtegi retsepti, oskusi või teadmisi, otsustasime siiski jäätiseteo ette võtta. See käis umbes nii, et vahustasime muna, lisasime suhkrut ja siirupit, midagi veel ning pistsime saaduse külmkambrisse. Pettumuseks polnud tulemus ootuspärane ja pidime selle siiski ära viskama,“ kirjeldas Jukkum.

Kui kodune jäätisetegu valmistas rohkem rõõmu tegutsemist kui söömisest, siis kustumatu maitse-elamus meenub Jukkumile Narva linnaga seoses: „Minu maailma parima jäätise kogemus pärineb Narva linnast, kus tänavanurgal asetses legendaarne jäätisemasin. Sealse vaniljejäätise maitse ei lähe kunagi meelest!“

Nüüdsel ajal on Kertu Jukkumi peres jäätis jätkuvalt au sees ja neil on tore traditsioon korraldada vanemate juures jäätiseõhtuid. „Kuna maitse-eelistused on erinevad, siis reeglina ostame suuremas koguses erineva tooni ja maitsega jäätiseid, mille valame lõpuks veel kondentspiima või karamellikastmega üle,“ kirjeldas ta.