Valencias on hetkel käimas festival nimega Fallas. Rahvas pidutseb olenemata vanusest ja soost pea kaks nädalat. Linn on ehitud miljonitesse tuledesse ja iga naabruskond on uhkem kui teine. Minu, kui võhivõõra ränduri jaoks iseloomustab seda festivali kaks peamist märksõna - püssiroht ja Churrod.
Churro'd
FOTO: Kairi Tähe
Koostisosad:
Hispaania kurikuulsad churro'd
120 g
Jahu
1.5 sl
Suhkur
0.5 sl
Kaneel
235 ml
Vesi
0.5 sl
Sool
2 sl
Õli
Valmistamine
Mina lisasin pisut kaneeli ka taignasse, kuid Sina ei pea seda tegema
Võta väike kastrul ja lisa sinna vesi, suhkur, õli ning sool.
Keskmisel kuumusel ning pidevalt segades lase vedelik keema ja tõsta tulelt.
Nüüd lisa jahu ja sega nii kaua kuni taigen võtab palli kuju. Visplit Sa selleks ei vaja, küll aga head spaatlit ja biitsepsit.
Võta teine pott ja lisa sinna õli. Pisut üle veerandi. Ära kasuta väga väikest potti, sest kui õli liiga kuumaks ajad, riskid enda põletamisega ja seda Sa kindlasti ei tahaks.
Pane taigen pritsimikotti ja otsi välja tähekujuline otsik.
PS! Kuna taigen on üsna raske, lõhkusin esimestel kordadel kohe oma pritsimiskoti. Seega, nii nagu mu ema alati ütleb, kui tahad odavat ja head, pead ostma kaks korda. Esmalt odava ja siis alles hea.
Kui oled veendunud, et õli on piisavalt kuum, pritsi taigen otse õlisse.
Meelepärane pikkus vali ise, üldjuhul jääb see 5-7 cm vahele ning lõpeta ots noa või kääride abil.
Esimesel korral ei pruugi kohe õnnestuda, aga tegelikult on see üsna lihtne.
Kui Churrod on kuldpruunid tõsta need paberile kuivama.