21.03.2016, 12:25
Põhjaka retseptisoovitus kevade alguseks: Kohevad tatrapliinid juustu-küüslaugumäärdega
(3)Algava kevade puhul soovitab Põhjaka mõisa kokk Ott Tomik valmistada värskusest pakatavat rohelise sibula ja ürtidega juustusalatit, mille kaaslaseks sobivad kohevad ja tervislikud tatrapliinid.
FOTO:
Koostisosad:
Kohevad tatrapliinid
- 100 g Tatrajahu
- 100 g Nisujahu
- 1 tk Muna
- 30 g Või
- 100 g Hapupiima või keefirit
- 0.5 tl Küpsetuspulbrit
- 0.5 tl Kuivpärmi
- 0.5 tl Soola
- 1 tl Suhkur
Juustu-küüslaugumäärdeks
- 250 g Hollandi juustu
- 3 tk Küüslaugu küüned
- 3 sl Majoneesi
- Roheline sibul
- Petersell
- Näpuotsaga suhkrut
- Musta pipart
“Ümmarguste ja kohevate tatrapliinide valmistamiseks soovitan kasutada pisikest kõrgema servaga panni, sest siis ei vaju kohev taigen laiali ning pliinid saavad eriti paksud ja mahlased,” jagas kokk näpunäiteid.