Parima Toiduaine hõbemärgi pälvisid täna üllatuslikult kuue asemel seitse toodet
Eesti Parima Toiduaine 2016 konkursi tänasel hindamispäeval tunnustati oma toidukategooria parima tiitliga seitset toodet, mis saavad õiguse kanda edaspidi pakendil konkursi hõbemärki. Kuigi algselt oli kavas kuulutada välja kuus võitjat, siis üllatuslikult pälvisid Valio Atleet Cheddar juust ja Farmi hapendatud täispiim piimatoodete kategoorias võrdse summa, mistõttu otsustati mõlemale omistada Parim Piimatoode 2016 hõbemärk.
Parim Kalatoode 2016 on Läätsa Kalatööstuse vinnutatud Saaremaa kilurümbad. Parim Valmistoode 2016 tiitli pälvis Saarioinen Eesti oma Mamma Lotte lemmikampsud Hommehommikupuder. Felixi Lõhemajonees suitsulõhega tunnustati parimaks tooteks kastmete kategoorias. Pagaritoodete hindamisel tunnustas hindamiskomisjon kõrgeimate punktidega Eesti Leivatööstuse Rukkiräägu rukkileiba. Kondiitritoodete kategoorias omistati parima toote hõbemärk Gustavi astelpaju-toorjuusturullile.
Konkurssi korraldava Toiduliidu juhataja Sirje Potisepa sõnul oli 47 toote maitsmine hindamiskomisjoni liikmetele väga suur väljakutse. “Ükski hindamisel osalenud toode ei tulnud konkursile niisama õnne proovima – tooted on kõik tõesti maitsvad ja etteheiteid nende kvaliteedile on praktiliselt võimatu teha,” kinnitas Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp ning lisas, et 6. aprillil koguneval lõppžüriil saab olema ääretult keeruline valida hõbemärkide võitjate seast see kõige parem ehk Eesti Parim Toiduaine 2016.
Homme, 16. märtsil maitseb hindamiskomisjon 41 toodet, et selgitada välja parim lihatoode, parim köögiviljatööde, parim magustoit ja muude toodete kategooria parim. Ühtekokku osaleb tänavusel konkursil 190 toodet, millest 103 on valminud Eesti suuremates toidutööstustes ning 87 Eesti erinevates piirkondades tegutsevates väikeettevõtetes.
Hindamiskomisjon koguneb kuldmärkidele kandideerivaid tooteid hindama 6. aprillil, väikeettevõtete parimad tooted selgitatakse välja 29. ja 31. märtsil toimuvatel hindamistel. Võidutooted kuulutatakse välja 22. aprillil toimuval Eesti Toiduainetööstuse Liidu X aastakonverentsil.