Prantsuse klassikaline köök: Coq au Vin
Koostisosad:
Prantsuse klassikaline köök: Coq au Vin
- Kaks kana (supikana leeme keetmiseks, maitsekana hautisse)
- Punane vein
- Suitsune peekon
- Šarlottsibul
- Küüslauk
- Kanapuljong
- Tomatipasta
- Porgand
- Sibul
- Seened
- Seller
- Konjak
- Oliiviõli
- Rosmariin
- Tüümian
- Või
- Jahu
- Loorber
- Sool
- Pipar
Prantsuse köök on võtnud palju üle maitseid ja tehnikaid vanadelt kultuuridelt, palju näiteks ka Itaalia toiduarhiivilt. Samas on Prantsuse köök selgelt arendanud terve maailma toidukultuuri tänasele tasemele ning lisanud sellele kvaliteeti, ideid ja struktuuri. Näiteks ka ligikaudu kolmandik turistidest nimetab Prantsuse kööki ja veine jut üheks olulisemaks Prantsusmaa külastamise põhjuseks.
1500 peakokka, 1500 menüüd, 150 saatkonda 5 kontinendil
Juba teist aastat järjest korraldab Prantsusmaa välisministeerium oma gastronoomse pagasi tutvustamiseks ülemaailmse gurmeeürituse Goût de/Good France, mille ajal pakuvad valitud restoranid ja peakokad üle kogu maailma ühe päeva jooksul oma kundedele Prantsuse köögi hõrgutisi.
Gurmeepäeva idee algatajad välisminister Laurent Fabius ja üks tuntumaid Prantsuse kokkasid Alain Ducasse andmetel osaleb sel aastal üritusel enam kui 1500 restorani viielt kontinendilt. Gurmeeüritus Goût de/Good France seab ühtlasi fookusesse prantsuse elukunsti ja prantsuse hõngu edasikandvad kohalikud tooted.