Vastustest jäi kõlama ka traditsiooniline lipuheiskamise jälgimine Toompeal või koduhoovis lipu heiskamine ning ka Vabaduse väljakule paraadi vaatama minek.

"Pidulaua toitudest osutus populaarseimaks vabariigi aastapäevale omaseks saanud kiluvõileib, millele järgnesid samuti traditsioonilised road – kartulisalat ning ahjus küpsetatud seapraad," kirjeldas Maxima Eesti kommunikatsioonijuht inimeste eelistusi. "Piduroogadest mainiti ära ka veel täidetud mune, ahju- ja keedukartulit ning heeringat hapukoorega."

Ljubobratetsi sõnul on alanud nädalal juba näha ka mõningate soolaste piduroogade – vürtsikilud, kartulisalati valmistamiseks vajalikud tooted, ahjupraed – müügikasvu.

"Näiteks, vürtsikilu müük on suurenenud kolmandiku võrra. Suurimaid oste prognoosime traditsiooniliselt tänasesse ehk aastapäeva eelõhtusse ning kolmapäeva lõunaperioodi ehk aega pärast aastapäevaparaadi. Seda ennekõike just magustoitude puhul, millest populaarseimatena nimetati kooke-torte ning ka kamakreemi ja -vahtu," märkis Katja Ljubobratets.

Kokku osales Maxima Eesti poolt Facebookis korraldatud küsitluses üle 350 inimese.