“Uued pakendid on taassuletavad ning see teeb tarbija jaoks juustu kasutamise kodus mugavamaks. Samuti tagab taassuletavus esmase kvaliteedi,” lausus Kivine.

Lisaks pakenditele on juust lõigatud nüüd ka sektoriteks, mis väljendab nende toodete eksklusiivsust. Uue kontseptsiooni väljatöötamine algas juba suvel, mille käigus investeeris ettevõte uutesse seadmetesse ja kujundas erilised pakendid.

“Mul on hea meel, et meie uues kuues toode jõuab turule just Vabariigi aastapäeva eel. Nii saame siduda kaks erilist sündmust,” rääkis Kivine.

Mis teeb Old Saare ja Saaremaa Ekstra nii erilisteks?

Saaremaa Ekstra sündis Saaremaa Piimatööstuses juba 2002. aastal. Saaremaa Piimatööstuse peatehnoloog Aime Paas, kes ise oli juustu sünni juures, rääkis, et tol korral Eesti turul veel pikalt laagerdanud kodumaiseid juustusid polnud.

“Seetõttu otsustasime, et hakkame oma Piimatööstuse piimast ise Vana-Gouda tüüpi juustu valmistama,” sõnas Paas. 2010. aastal otsustati Piimatööstuses juustu veelgi kauem laagerdada ning nii sündiski Old Saare.

Kaua laagerdunud juustude valmistamine oli aga väga pikk protsess, mis kestis lausa aasta. Aime Paas rääkis, et Saaremaa Ekstra ega ka Old Saare valmistamise tehnoloogia ei pärine klassikalisest teooriast, vaid aastatega ise välja töötatud tehnoloogiast.

“Pikka aega otsisime me juustudele seda õiget juuretist, katsetasime erinevaid temperatuure ja keldreid ning vaatasime, kui kaua juust keldris olema peaks, et saada kätte just see õige ja mõnus järelmaitse,” kirjeldas Paas.

Vana-Gouda juustude laagerdamisaeg on tavalisest võileivajuustust oluliselt pikem. Saaremaa Ekstra ja Old Saare laagerduvad vastavalt neli ja kaheksa kuud. Saaremaa Piimatööstuse peatehnoloogi Aime Paasi sõnul tähendab pikk laagerdusaeg eelkõige tugevamat ning rikkalikumat maitset.

Stabiilse ja erilise maitse säilitamiseks valivad Saaremaa Piimatööstuse tehnoloogid valitud toorpiimast omakorda välja kõige kvaliteetsema partii. Paasi sõnul on piim juustude valmistamisel kõige tähtsam, sest kogu protsess saab just sellest alguse.

“Juustude valmistamiseks ei pea me Saaremaal ootama piimaautot, milles piim on juba mitu tundi loksunud. Meie Piimatööstuse piim tuleb puhtast loodusest ning me kasutame seda värskelt,” rõhutas Paas. Just sellepärast ongi Saaremaa Ekstra ja Old Saare juustud rikkaliku ning just selle õige maitsebuketiga.