KIIRE ÕHTUSÖÖGI SOOVITUS: Vietnamipärane Banh Mi võileib sealiha ja pasteediga
Läheme täna Kagu-Aasiasse ning proovime õhtusöögiks valmistada kuuma Vietnamipärase sealiha ja pasteedi võileiva ehk Banh Mi võileiva. Võileiva teeb äärmiselt mõnusaks "salakaste", mida iga vietnamlane teeb ise ning mille retsepti hoitakse saladuses.
Banh Mi tähendab tegelikkuses Vietnamipärast saia, kuid sellest saiast on ajaga saanud võileivastiil. Võileiva tekkes peame tänama Prantsuse kolonialiste Indo-Hinnas, kes tõid Kagu-Aasiasse, ja konkreetselt Vietnami, saia liha ja juurviljadega täitmise harjumuse.
Lisaks Prantsusmaalt toodud sealihale ja heale hanemaksapasteedile lisatakse lahtilõigatud võileiva vahele ka Vietnamis kasvavat koriandrit ja kurki. "Salakaste" kooseb tavaliselt majoneesist ning erinevatest kohalikest ürtidest ja vürtsidest.
Üsnagi tugeva kehakinnitusena on Banh Mi võileib saanud tuntuks USAs, kus võileivakultuur on üldiselt väga hästi arenenud.
Vaata, kuidas valmistada Vietnamipärane Banh Mi võileib: