Festivali jooksul astuvad viie restorani peakokad viieks nädalaks kulinaarsesse lahingusse, et välja selgitada, kes suudab valitud toorainest valmistada parima roa. Igal algaval nädalal esitab üks peakokkadest väljakutseks ühe Eestimaise tooraine, millest kõigil osalejatel tuleb võluda omanäoline ja enneolematu maitseelamus.

Tooraineteks on tippkokad valinud:

1. nädalal 22.-28.02 hirvefilee
2. nädalal 29.02-6.03 vasikamaksa
3. nädalal 7.-13.03 tuurakala
4. nädalal 14.-20.03 vuti
5. nädalal 21.-27.03 vasikapõse

Otseloomulikult on ka külastajatel võimalus peakokkade lahingust osa saada – terve festivali jooksul, 22. veebruarist 27. märtsini, on vanalinna restoranid Olde Hansa (peakokk Emmanuel Wille), Cru (peakokk Dmitri Haljukov), Kaerajaan (peakokk Jaak Hiibus), Dominic (peakokk Allar Oeselg) ja Magus Auk (peakokk Juuso Pettinen) külastajatele avatud ning igaüks võib valida eestimaisest toorainest valminud meistriteoste seast oma lemmiku!