Gurmeerestoranide peakokad korraldavad Vanalinna toidufestivali raames omavahel sõbraliku mõõduvõtu
22. veebruarist kuni 27. märtsini toimub Eesti esimene Vanalinna toidufestival, kus viie gurmeerestorani peakokad korraldavad omavahel sõbraliku mõõduvõtu. Esimest korda toimuvale festivalile saab osta ka passe, et külastada kõiki toidukohti ja nautida kõiki festivalitoite.
Tallinna vanalinna ajalooliste tänavate vahel on peidus palju omanäolisi tipptasemel restorane, mille köögipoolt juhivad tõeliselt värvikad ja kogenud peakokad. Et tutvustada inimestele meie oma toidutegijate loomingut ning tõmmata rohkem tähelepanu kvaliteetse kodumaise tooraine kasutamisele, otsustasid viis vanalinna restorani korraldada esimese Tallinna Vanalinna toidufestivali.
Festivali jooksul astuvad viie restorani peakokad viieks nädalaks kulinaarsesse lahingusse, et välja selgitada, kes suudab valitud toorainest valmistada parima roa. Igal algaval nädalal esitab üks peakokkadest väljakutseks ühe Eestimaise tooraine, millest kõigil osalejatel tuleb võluda omanäoline ja enneolematu maitseelamus.
Tooraineteks on tippkokad valinud:
1. nädalal 22.-28.02 hirvefilee
2. nädalal 29.02-6.03 vasikamaksa
3. nädalal 7.-13.03 tuurakala
4. nädalal 14.-20.03 vuti
5. nädalal 21.-27.03 vasikapõse
Otseloomulikult on ka külastajatel võimalus peakokkade lahingust osa saada – terve festivali jooksul, 22. veebruarist 27. märtsini, on vanalinna restoranid Olde Hansa (peakokk Emmanuel Wille), Cru (peakokk Dmitri Haljukov), Kaerajaan (peakokk Jaak Hiibus), Dominic (peakokk Allar Oeselg) ja Magus Auk (peakokk Juuso Pettinen) külastajatele avatud ning igaüks võib valida eestimaisest toorainest valminud meistriteoste seast oma lemmiku!