Neljale sööjale

Vaja läheb

4 burgerisaia
4 sl võid
4 viilu Cheddari juustu
Rooma salatit

Pihv
400 g veisehakkliha
400 g seahakkliha
soola
pipart
1 väike hakitud ja praetud sibul
1 muna

Marineeritud peet
1 väiksem peet
2 sl oliiviõli
1 sl palsamiäädikat
natuke kuivatatud punet
1 küüslauguküüs
soola
pipart

Grillitud ja marineeritud paprika
4 punast paprikat
3 sl oliiviõli
1 sl palsamiveiniäädikat
soola
basiilikut

Marineeritud sibul
2 punast sibulat
külma vett
suts soola
1 sl suhkrut
4 tl äädikat

Tartarkaste
200 g majoneesi
150 g hapukoort
2 marineeritud kurki
1 sl kappareid
soola
pipart
suhkrut
tilli
rohelist sibulat

Kuidas valmistada?

Keeda peet al dente. Väiksema peedi puhul võtab see aega umbes üks tund. Jahuta ja koori. Lõika hästi õhukesed viilud ja aseta need suletavasse plastkarpi või -kaussi. Maitsesta soola, pipra ja punemega, lisa oliiviõli, palsamiäädikas ja peeneks hakitud küüslauk. Sega kergelt ja õrnalt läbi, nii et viilud jääksid terveks. Jäta vähemalt paariks tunniks külma marineeruma. Parim on see roog päev varem valmis teha ja lasta üle öö kapis seista. Hea oleks viilakaid vahepeal keerata, siis saavad peedid kõik maitsed kätte.

Poolita paprikad ja eemalda sisu. Aseta need, lõikepool all, küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja grilli 200 °C kuumuses, kuni paprika nahk hakkab kõrbema ja mullitama. Aseta paprikad kaussi ja kata toidukilega. Lase 10–15 minutit jahtuda ja eemalda paprikatelt koored/nahad. Aseta kooritud paprikad kaussi, lisa oliiviõli, palsamiveiniäädikas, sool ja basiilik.

Viiluta sibul ja aseta kaussi. Lisa külma vett, nii et sibul oleks kaetud. Pane suts äädikat, soola ja suhkrut ka. Sega kõik läbi ja jäta vähemalt paariks tunniks marineeruma. Mõnele meeldib rohkem äädikat, teisele vähem. Ühe sibula kohta võiks panna umbes 2 tl äädikat. Soola ja suhkrut lisa maitse järgi.

Valmista tartarkaste. Selleks haki marineeritud kurk, kapparid, roheline sibul ja till peeneks. Lisa majonees, hapukoor, suts kurgivett, soola, pipart ja suhkrut. Sega korralikult läbi, kontrolli maitset ja jäta tõmbama.

Mätsi kokku pihvitainas: hakkliha, praetud sibul, sool, pipar ja muna. Sega ja sõtku korralikult! Vormi segust 4 pihvi.

Kui kõik lisandid on valmis ja korralikult tõmmanud, hakka valmistama burgerit.

Prae pihv säriseval kuumal pannil küpseks. Soojenda ahjus võiga määritud burgerisaiad. Aseta alumine sai taldrikule ja hakka burgerit laduma: tartarkaste, Rooma salat, marineeritud peet, pihv, juust, paprika ja marineeritud sibul. Serveeri friikartulitega.