Matthias Dietheri saabumisega Pädaste Mõisa jätkame me traditsioone ning pühendumust hoidmaks kõrgeimat taset.
“Matthias Dietheri saabumisega Pädaste Mõisa jätkame me traditsioone ning pühendumust hoidmaks kõrgeimat taset. Meie peakokk Peeter Piheli käe all kunagi alguse saanud Põhjala saarte köök – täis austust piirkondliku pärandi vastu – on aastatega jõudnud maailmaklassi köökidega samasse ritta. Teeme omalt poolt parima, et Eesti ainsa Michelin’i tärniga pärjatud peakoka tööle asumine Alexanderis annaks uue tõuke kogu Eesti toidukultuuri arengule,” ütles Breuer. Pärast iga-aastast talvepuhkust avab Pädaste Mõis ja restoran Alexander oma uksed külalistele 18. märtsil. Esimesi külalisi ootab juba uue peakoka menüü.

Alates aastast 2008 kaheksal korral Michelin’i tärniga tunnustatud peakokk Matthias Diether on sündinud Berliinis, aga üles kasvanud Lõuna-Saksamaal. Ta on saanud oma kokakunsti alased kogemused töötades koos Saksamaa parimate tippkokkadega: veteran Lothar Eiermann (Schlosshotel Friedrichsruhe); staarkokad Harald Wohlfahrt (Traube Tonbach) ja Dieter Müller (Schlosshotel Lerbach), tõusev täht Sven Elverfeld (Aqua Wolfsburg).

Diether on ka varem tegutsenud välismaal. Ta on juhtinud järgnevaid gourmet- kööke Dubais: Ritz Carlton, Emirates Palace ja Shangri-La ning olnud peakokk Turnberry Resort’is Iirimaal, enne kui kolis tagasi Saksamaa pealinna Berliini, kus avas oma signatuur-restorani aastal 2010. Restoranis First Floor lihvis ta oma artistlikku ja elegantset söögitegemise stiili, mille järgi teda täna rahvusvaheliselt tuntakse. Hõrgud aroomid, parim tooraine, mõnikord rikkalik, mõnikord õrn, aga alati hoolikalt presenteeritud – need omadused tegid temast Berliini kulinaaride lemmiku.

Armastan kasutada vaid autentseid, värskeid ja kõrgekvaliteetseid tooraineid ning katsetada erinevate tekstuuride ja ootamatute kombinatsioonidega.
“Armastan kasutada vaid autentseid, värskeid ja kõrgekvaliteetseid tooraineid ning katsetada erinevate tekstuuride ja ootamatute kombinatsioonidega. Kõik, mida valmistan, peab rääkima iseenda eest. Minu jaoks tähendab see, et tõeline täht taldrikul on tooraine ise ilma liigsete lisadeta. Minu looming on selge, maitsv ning välja pandud loovalt kaasaegsel moel,” kirjeldas Matthias Diether oma gastronoomilisi põhimõtteid. “Pädastes arendatav Põhjala saarte köögi selge definitsioon koos päris oma köögiaiaga, oma metsaandide koguja ning lähedalasuvate talunike, kalameeste ja jahimeeste poolt pakutavaga, on iga kirgliku koka tõeline unistus,” lisas ta.

Esimene võimalus uut peakokka kohata on juba sel nädalavahetusel, mil talvepuhkuse järgselt teeb oma uksed lahti Pädaste Mõisa restoran Neh Tallinnas. Kuigi pakutav menüü ei ole veel Matthias Dietheri käe all valminud, teeb ta juba tutvust nii oma köögimeeskonna kui ka Alexandri ja Nehi ustavate püsikundedega.

Kuidas see lugu Sind end tundma pani?

Rõõmsana
Üllatunult
Targemana
Ükskõiksena
Kurvana
Vihasena