Muhu saarel asuv tippköök saab Michelin’i tärniga pärjatud peakoka
Kuuel viimasel aastal viiel korral Eesti parimaks restoraniks tunnistatud Alexender saab endale ainukese Michelin’i tärniga pärjatud peakoka Eestis – uus sakslasest Chef de Cuisine Matthias Diether asub Pädaste Mõisa restoranis ametisse.
Pädaste Mõisa ja Alexandri restorani juhtiv Martin Breuer kinnitas, et leping Aleksandri ja Pädaste Mõisa Tallinnas tegutseva restorani Neh uue peakoka Matthias Dietheriga on alla kirjutatud ning mees juba sellest nädalast Tallinnas ja Muhus uueks tööks ettevalmistusi tegemas.
Alates aastast 2008 kaheksal korral Michelin’i tärniga tunnustatud peakokk Matthias Diether on sündinud Berliinis, aga üles kasvanud Lõuna-Saksamaal. Ta on saanud oma kokakunsti alased kogemused töötades koos Saksamaa parimate tippkokkadega: veteran Lothar Eiermann (Schlosshotel Friedrichsruhe); staarkokad Harald Wohlfahrt (Traube Tonbach) ja Dieter Müller (Schlosshotel Lerbach), tõusev täht Sven Elverfeld (Aqua Wolfsburg).
Diether on ka varem tegutsenud välismaal. Ta on juhtinud järgnevaid gourmet- kööke Dubais: Ritz Carlton, Emirates Palace ja Shangri-La ning olnud peakokk Turnberry Resort’is Iirimaal, enne kui kolis tagasi Saksamaa pealinna Berliini, kus avas oma signatuur-restorani aastal 2010. Restoranis First Floor lihvis ta oma artistlikku ja elegantset söögitegemise stiili, mille järgi teda täna rahvusvaheliselt tuntakse. Hõrgud aroomid, parim tooraine, mõnikord rikkalik, mõnikord õrn, aga alati hoolikalt presenteeritud – need omadused tegid temast Berliini kulinaaride lemmiku.
Esimene võimalus uut peakokka kohata on juba sel nädalavahetusel, mil talvepuhkuse järgselt teeb oma uksed lahti Pädaste Mõisa restoran Neh Tallinnas. Kuigi pakutav menüü ei ole veel Matthias Dietheri käe all valminud, teeb ta juba tutvust nii oma köögimeeskonna kui ka Alexandri ja Nehi ustavate püsikundedega.