GALERII: Belgia päritolu staarkokk Emmanuel Wille õpetas Kuressaares kokaõpilasi
Tallinnas töötav Belgia päritolu staarkokk Emmanuel Wille jagas eile ja täna koos KuKu vanemkoka Juss Lindmäega Kuressaare ametikooli teise kursuse kokaeriala õpilastele kokandusnippe. Kahel päeval valmistatakse ja pakutakse kohalikele elanikele maitsmiseks erinevaid Belgia toite, mis valmistatud Emmanuel Wille retseptide järgi.
Neljapäeval oli menüüs Belgia kanasupp, täidetud haug, kana jahimehekastmes, tallekoot, lisanditena kartulipüree peekoniga, aurutatud riis, brüsseli kapsas ja ürdikaste. Desserdiks oli heintel serveeritud üllatusmuna.
Juss Lindmäe sõnul tõi ta heinad kodust, oma kanalast seoses homse 5 kategooria kokaeksamiga. Köögis, aga tuli ta mõttele, et miks mitte kasutada heina tänase magustoidu serveerimisel. Emmanuel Wille kiitis õpilasi, keda ta hommikupoolikul köögis juhendas ja ütles, et temale oli see elus esimene kord üldse õpilastega koos köögis toimetada.
Emmanuel Wille, hüüdnimega Manu, saabus Eestisse 1995 aastal. Tookord ei osanud ta ette näha, et Eestisse pikemakas ajaks pidama jääb. Sel aastal märtsis täitub Manul Eestisse tulekust 21 aastat, selle ajaga on ta õppinud ära Eesti keele ja praegu on tema juhendada Tallinnas neli vanalinna söögikohta - Clazz, Olde Hansa, Estlander ja III Draakon.