GALERII: Vaakumbaar tutvustab toidudisainer Helis Heiteri loodud uudseid vaakumkokteile
Vaakumkokteilid on vaakumtehnoloogia abil 120 ml pakenditesse villitud joogid, mida saab kõrre abil mugavalt juua otse kotist. 1940ndatel kasutusele võetud vaakumpakendamine on uusim säilitusmeetod, eemaldades toidust täielikult hapniku loome keskkonna, kus bakteritel on võimatu ellu jääda.
Vaakumpakendamise protsessi tulemusena kotis olevad maitsed segunevad ning intensiivistuvad koheselt. Tulemuseks on karakteriga kokteilid, mis säilitavad oma värskuse pikaks ajaks.
Vaakumbaari kokteilid teeb eriliseks nende transportimise ja tarbimise mugavus. Festivali või suurema peo ajal sobivad neile, kes baarijärjekorras seismise asemel pigem sündmusest osa saada soovivad ning samuti on nad käepärased kaasa võtta näiteks piknikule.
Kokteilid on välja töötanud toidudisainer Helis Heiter.
Toidudisainer Helis Heiter
Helis Heiter on toiduentusiast, kes saabus hiljuti õpingutelt Milaanost, kus õppis Scuola Politecnica di Design vastavatud magistriprogrammis toidudisaini.
Kunstiprojektist alguse saanud Vaakumbaar oli esmakordselt väljas X Disainiöö raames. Nüüdseks on Vaakumbaarist saanud eraldi tootegrupp, kuhu kuuluvad erinevad, peamiselt alkohoolsed vaakumpakendatud kokteilid. Tootearendus käib pidevalt, kevadel on kavas välja töötada kokteilid nõgestest, kuusevõrsetest, sipelgatest ja muust väestavast, mis Eesti looduses leidub. Samuti on plaanis innovatsioon pakendi osas.
Helis on varasemalt õppinud maastikuarhitektuuri nii Eesti Maaülikoolis kui ka Eesti Kunstiakadeemias ning töötanud kaks aastat Kultuurikatlas Toidulabori projektijuhina.