Vaakumbaari lõputute maitsekombinatsioonide hulgast leiab nii klassikalisemaid kui ka ootamatuid maitseid.
Vaakumbaari lõputute maitsekombinatsioonide hulgast leiab nii klassikalisemaid kui ka ootamatuid maitseid. Tootevalikus on näiteks virgutav kokteil kurgimahla ja piparmündiga kui ka vürtsikat laengut andev Kimchi Verine Meeri.

Vaakumbaari kokteilid teeb eriliseks nende transportimise ja tarbimise mugavus. Festivali või suurema peo ajal sobivad neile, kes baarijärjekorras seismise asemel pigem sündmusest osa saada soovivad ning samuti on nad käepärased kaasa võtta näiteks piknikule.

Kokteilid on välja töötanud toidudisainer Helis Heiter.

* * *

Toidudisainer Helis Heiter

Helis Heiter on toiduentusiast, kes saabus hiljuti õpingutelt Milaanost, kus õppis Scuola Politecnica di Design vastavatud magistriprogrammis toidudisaini.

Kunstiprojektist alguse saanud Vaakumbaar oli esmakordselt väljas X Disainiöö raames. Nüüdseks on Vaakumbaarist saanud eraldi tootegrupp, kuhu kuuluvad erinevad, peamiselt alkohoolsed vaakumpakendatud kokteilid. Tootearendus käib pidevalt, kevadel on kavas välja töötada kokteilid nõgestest, kuusevõrsetest, sipelgatest ja muust väestavast, mis Eesti looduses leidub. Samuti on plaanis innovatsioon pakendi osas.

Kunstiprojektist alguse saanud Vaakumbaar oli esmakordselt väljas X Disainiöö raames.
Helis usub, et toit on juba looduse poolt ideaalselt disainitud ning disainida saab vaid kogemust söömise ümber või toidutoodet ja selle pakendit. Talle pakuvad huvi reeglid ja müüdid, mis toidu ümber keerlevad ning sellest huvist tulenevalt on ta teinud ka mitmeid katsetusi. Eeloleval suvel kavatseb ta süübida vetikate maailma ja keeta Läänemere vetikatest sous vide meetodil ehedat põhjamaade dashit.

Helis on varasemalt õppinud maastikuarhitektuuri nii Eesti Maaülikoolis kui ka Eesti Kunstiakadeemias ning töötanud kaks aastat Kultuurikatlas Toidulabori projektijuhina.