03.02.2016, 13:49
Söö nagu eestlane: Metsaseenesalat päevalilleseemnete ja rohelise sibulaga
Eestlane on alati söönud kõike, valimatult ning mõnuga. Seda selles mõttes, et me ei pirtsuta ning leiame head suhupistmist kõigest ja kõikjalt. Eriti on eestlasele meeldinud toidud, mida saab ise kasvatada, ise korjata ja ise valmistada. Seened on kindlasti üks see metsaand, mida Eesti inimestele meeldib nii "jahtimas" käia, kui purki marineerida, kui mõnuga süüa, aastaringselt.
FOTO:
Koostisosad:
Metsaseenesalat päevalilleseemnete ja rohelise sibulaga
- 5 tk Šampinjone
- 1 tk Šarlottsibul
- Petersell
- 100 g Soolatud seeni (eelnevalt leotatud)
- 100 g Smetanat ehk paksu hapukoort
- 50 g Toorjuustu
- Sool
- Pipar
- Või
- 20 g Päevalilleseemneid (puhastatud)
- Roheline sibul
- Sidrunimahla