Restoran Scheeli kutsub idandite kasvatamisega üles tervislikule ja endast hoolivale toitumisele
Iga veebruari nädala alguses panevad Scheeli Restorani kokad idanema erinevad idandid ja näitavad nende kasvu Facebooki vahendusel. Sellega soovib restoran pöörata tähelepanu tervislikule toitumisele ja enesest ja lähedastest hoolimisele läbi toidu. Valminud idusid kasutatakse restoranis toidu tegemisel, nii saavad külastajad neid ise maitsta.
„Toidulauale maitsvate ja tervislike ainete lisamine on tegelikult väga lihtne! Saame õigeid valikuid tehes muuta söödava endale kasulikuks. Idandid on selleks väga head sümbolid: nad kasvavad kiiresti, 3-8 päevaga, saab ise kodus valmistada ja eelkõige on nad väärtuslik toit, andes aineid, mida organism hädasti vajab,“ ütleb Scheeli Restorani juht, köögitaustaga Katrin Aab.
Kuna idandid kasvavad üsna kiiresti, siis pannakse iga nädal kasvama uued idandid ja tehakse fotojäädvustus. Valmis saanud idandid kasutatakse restorani toitudel – salatites, kaunistuseks ja võis. Nii saab lisaks vaatamisele ka ise maitsta. Veebruar on vägagi seotud armastuse ja südamega, eluenergiaga ja hoolivusega. Nii julgustatakse läbi idandite kasvatamisega ja selle näitamisega inimesi läbi toidu enda ja lähedaste eest hoolt kandma.
Idandid annavad vitamiine, mineraal- ja kiudaineid, ja teisi bioloogiliselt tähtsaid toitaineid, mida meie organism peale pimedat talve hädasti vajab.
Idandid, mida 1. – 29. veebruarini Scheelis kasvatatakse:
1. veebruar - idanema pandi detox idude segu, mis sisaldab mungubasid, punaseid läätsi, punast ristikut ja valget redist. Need idud võimaldavad kehale väikest puhastus enne suuri pidustusi.
8. veebruar – pannakse idanema herned ja oad, mis saavad olema tervislikud lisandid vastlapäeva laual.
15. veebruar - pannakse idanema linaseemned, kuna on sõbrapäeva nädal ja linaseemne idud väga head just südamele
22. veebruar – pannakse idanema toortatar, nisu ja rukki terad. Need on sobilikud sümbolid meie kohalikule, eestimaistele toorainele, mida austada just Vabariigi aastapäeval.