Olen tegelikult kogu elu tundnud huvi igasuguste erinevate energia liikide ja allikate vastu, päikeseenergia on nendest muidugi kõige meeldivam. Kunagi ammu sai ühele päikeseenergiat uurivale tudengile, Priit Pikale, mainitud ka, et selline roheline energia sobiks meie mahetalule kõige paremini. Ja möödunud aastal selgus, et ta ehitab juba ise päikeseelektrijaamu ja nii see teoks saigi.

Kui suurt tulu annab päikesepaneelidega toimetamine - kokkuhoidu energias ning promost tulenevat müügikasvu?

Eeldatavalt on energiakokkuhoidu umbes 20-30%, promost tulenevat tulu loodame teist sama palju juurde.

Mida täpsemalt veskis jahvatate? Kui palju aastas erinevaid tooteid valmistate?

Suures veskis jahvatame nisu, rukist ja speltat ning oma väikeses veskis jahvatame tatart. Veskist tuleb täisterajahu, püülijahu, mannat ja kliid ning muljuriga teeme helbeid. Nisutooteid tuli 2015. aastal kokku 1,5 tonni, rukkitooteid 9,1 tonni, speltatooteid 2,4 tonni ning tatratooteid 1,7 tonni. Kõik tooted on mahedad meil.

Kui oluline on tänasele tarbijale Eestis ja välismaal, et jahu on päikeseenergiaga jahvatatud?

Tajume seda, et inimesi huvitab üha enam see, et toit, mida nad tarbivad oleks tervislikum ja tootmine oleks keskonda säästvam. Päikeseenergia kaasamine tootmisse on vaimustanud kõiki, kellele me sellest oleme jõudnud rääkinud.

Millised on talu tulevikuplaanid rohelise energiaga seoses?

Tulevikus on plaanis kasutada oma energia tootmisjääke ka vilja kuivatamiseks ning osaleda jälle avatud talude päeval, kus saab kõikide meie tegemistega tutvuda.