28.04.2019, 10:00
GRILL SÄRISEMA! Grillmeister Enn Tobrelutsu maailmakuulus "Dirty Steak”
Grillmeister Enn Tobrelutsu enda välja töötatud nii öelda “dirty steak” — meetod ehk otse sütel grillimine on võetud üle mammutiküttide eelajaloolisest ajast, kui liha heidetigi suure kamakana lõkesse ning sütest tekitatud tugeva väliskoore all haudus liha pehmeks.
FOTO:
Koostisosad:
- Lihaveise laagerdatud RibEye või välisfilee steak
- Kõrgekvaliteediline Balsamico Red Wine Vinegar (matured)
- Purustatud must pipar
- Helvessool
Tobrelutsu süteliha aga on õigesti suupäraseks lõigatud, peenelt maitsestatud ja hoolikalt sütel valmistatud. Süteliha on meie kõikide korraldatud grillürituste tõeline pärl ja tähelepanutõmbaja. Suur on sööjate üllatus, kui otse ülikuumade süte sees küpsetatud lihalõik saab olema pehme ja mahlane, kergelt medium (nt veiseliha puhul) ja maitstelt lihtsalt jumalik,” mainib Eesti esigrillija.