R2 saade "Köögikultuur" valmistas aasta alguses mandlivõid
R2 eetris küpsetasid saatejuht Eeva Esse ja toidublogija Kärt Peterson segasid aasta esimeses saates kokku aromaatset ja tervislikku mandlivõid. Kaks preilit teevad raadios süüa igal kolmapäeval, räägivad kõik kuulajatele ilusti lahti ning sellest saab kokku saatelõik "Köögikultuur".
Alustame 2016 aastat eriti lihtsalt – kogu töö teeb meie eest ära masin. Tervisliku ja ülimaitsva mandlivõi tegemiseks on vaja vaid kahte komponenti – mandleid ja soola. Supertoiduaine mandel tõttab appi lugematute tervisehädade puhul ning maitseb tõeliselt luksuslikult. Seega, ära oota vaid tõtta kööki!
Söö mandlivõid hommikusel röstsaial koos banaaniga, sega jogurti hulka või smuuti sisse. Sobib väga hästi ka soolastesse toitudesse, näiteks salatikastme sisse või huvitava maitsenüansi andmiseks mõne kanaroa puhul.
250 g mandleid
0,25 tl meresoolahelbeid
Rösti mandleid 170ºC ahjus 5 minutit. Lase veidi jahtuda ja töötle köögikombainis koos soolaga ühtlaseks massiks. Selleks kulub 10-20 minutit.
Kuula, kuidas saatejuht Eeva Esse ja toidublogija Kärt Peterson raadioeetris mandlivõid segasid :
Vaata, kuidas saatejuht Eeva Esse ja toidublogija Kärt Peterson raadioeetris mandlivõid valmistasid: