20.01.2016, 18:30
KIIRE ÕHTUSÖÖGI SOOVITUS: Krõbe ja eestimaiselt röstitud põrsakülg
Olgugi, et jaanuar ja aasta algus peaksid olema mõeldud kehale rahunemiseks ja organismile puhastumiseks - hoiame ju jõuga eemale alkoholist ja rasvast, teeme trenni ja joome smuutisid -, kuid kahjuks on geograafia andnud meiekandi loodusele jaanuari, mis on aasta külmim kuu. Nii ei ole kahjuks võimalik pidevalt ka väga kergest ja kalorivaesest toidukraamist ära elada. Keha nuiab vahel midagi tugevat ja "eestimaist" - näiteks krõbeda koorikuga röstitud põrsakülge.
FOTO:
Põrsakülg või ka suure sea külg, on üks alahinnatumaid, allahinnatumaid, kuid õigesti valmistades üks maitsvamaid lihatükke valikus. Sea küljeliha on läbikasvanud, rasvane ja aromaatne, lisades sellele ahjus tekkiva krõbeda kooriku, uued maitsed aniisist, fenkolist ja kardemonist, peaaegu täielikult välja "aurava" rasva, saame imeliselt pehme ja toitva roa - ning seda vaid peenraha eest.
Kuid kuidas õigesti põrsakülge valmistada? Pöördume taas abi saamiseks sõbra ja peakoka Gordon Ramsay poole, kes õpetab kiirelt ja lihtsalt selgeks retsepti, mis transformeerib lihtsa ning odava lihakäntsaka kuninglikuks õhtusöögiks.
Vaata, kuidas valmib krõbe ja Eestimaine röstitud põrsakülg: