Vanalinna restoran tegi jõulukuusel kasvanud võrsetest maitsevõid
Tallinna vanalinnas asuv Scheeli Restorani külastajad saavad tänasest oma toidu kõrvale restorani jõulukuuselt võetud võrsetega tehtud võid. Võrsed tulevad kuusepuule kevadel, kuid Scheeli Restorani saalis üle kuu aja olnud jõulukuusk ajas jaanuariks võrsed. Restorani köögimeeskond hindab toidu valmistamisel looduslikku toorainet ja taime iga osa maksimaalset kasutamist, nii tehtigi otsus kuusevõrseid või tegemisel kasutada.
Okaspuudes on palju inimorganismile vajalikke aineid, seetõttu on puude eri osad laialdaselt rahvameditsiinis kasutusel. Kuusevõrsed sisaldavad karotenoide, nad on kaaliumi- ja magneesiumirikkad ja on ammustest aegadest kasutatud kõri ja ülemiste hingamisteede haiguste leevendamisel.
“Kuusk oli meie restorani saalis üle kuu aja, paljud tegid selle juures pilti ja ühel hetkel märkasime, et puu hakkas kasvama. Meie väärtuste kohaselt ei saadud puud lihtsalt välja visata ja nii andsime talle uue elu toidus edasi,” rääkis Scheeli Restorani perenaine Katrin Aab.
See on väga haruldane, et kuusk ajab talvel võrseid, mistõttu peetakse sellist puud “õnnelikuks”, arvatakse, et see juhtub vaid hästi hoitud ja armastatud kuuskedega. Ilmselt restorani külalised ja meeskond seda ka tegid.
1920ndate atmosfääriga Scheeli Restoran Tallinna vanalinnas pakub nii kohalikule toiduarmastajatele kui ka väliskülalistele unustamatut toiduelamust ainulaadses juugend-stiilis interjööris.