KIIRE ÕHTUSÖÖGISOOVITUS: Verikäki või verivorsti pirukad koorese sinepi-peterselli kastmega
Kirjutasime äsja, et meie armas ja Eestipärane verikäkk on valitud 2016. aasta supertoitud hulka. Kasutame kohe seda kära ära ning pakume õhtuks välja imelise retsepti, kus saab verikäkki kasutada täiesti uuel moel.
Eestis tuntud verikäkk ning retseptis kasutatud Inglismaal tuntud black pudding on natukene erinevad. Inglismaal on verikäkk pigem meie käki ja verivorsti vahepealne tegelane. Erinevus on tugevalt selles, et Inglise verikäkis-verivorstis pole kruupe, samas kuju on käkil pigem vorstilik.
Verikäki pirukast koosneva õhtusöögi valmistamine on väga lihtne ja kiire, kuna verikäkk on ju juba valmis keedetud ning teda on vaja vaid soojendada. Aega võtab sibulate kuldseks praadimine, lehttaigna rullimine, kastme keetmine ning ootamine ... pirukate ahjust ootamine.
Vaata, kuidas valmistada verikäki või verivorsti pirukas:
Vaata, kuidas õigesti verikäkki praadida:
Vaat veelkord kuidas ise head verikäkki valmistada: