Ka sellel aastal saavad eestlased panna jõululauale hane või kalkuni
Rannamõisa brändijuhi David Pärnametsa sõnul on jahutatud hani ja kalkun müügil juba kuuendat aastat.
"Jõululaual ei ole kalkun ja hani enam sugugi võõrad. Aasta-aastalt on nõudlus toodete järele kasvanud. “Inimesed tahavad proovida ja katsetada, samas ka reisitakse rohkem ja õpitakse tundma erinevate maade jõulutraditsioone.”
Pärnmetsa lisas, et näiteks hani on populaarne jõulutoit mitmel pool Euroopas ja ka Skandinaavia riikides.
Hani ja kalkun on poelettidel müügil jahutatuna. Pärnametsa sõnul on jahutatud liha värske ja suurema toiteväärtusega kui sügavkülmutatud ning see ei sisalda säilitusaineid.
“Kui veel mõned aastad tagasi olid kliendid harjunud ostma külmutatud tooteid, siis aina enam eelistavad inimesed kvaliteetset ja värsket toorainet
“Üheks põhjuseks on kasvav tervisliku toitumise trend. Sellest räägitakse palju ja inimesed oskavad kvaliteetset liha hinnata.”
Lisaks jõulude ajal müüdavale hanele ja kalkunile on aasta ringi müügil ka jahutatud part ja küülik.