KIIRE ÕHUSÖÖGI SOOVITUS: Kana tikka masala otse eksootilisest Indiast
Siirdume kogu tänase õhtusöögiga kaugele Indiasse, kust pärineb äärmiselt aromaatne, mahlane ning toitev vürtsiamps ehk kana tikka masala. Hetkel Suurbritannia toidunautijate hulgas konkurentsitult kõige lemmikum roog, võiks sellest ingverist ja muudest idamaistest vürtsidest pakatav õhtusöök saada ka eestlaste lemmikuks.
Meie kliimas, eriti tänases pimedas ja külmas ilmas, aitaks üks vürtsine ja juurviljadest pungil tikka masala meil kõigil saada sooja ning olla rõõmus.
Tuleb tunnistada, et hea kanakarri või kana tikka masala tegemiseks tuleb varuda kannatust ning teha mõned liigutused enne küpsetamiset ära. Ehk siis kanafileed (paremini sobiksid siia filee ja koivaliha segu) tuleb lõigata päev varem kuubikutseks valmis ja marineerida jogurtis ning vürtsides.
Aga kui see tehtud tuleb vaid 24 tundi oodata järgmise õhtusöögi aega, et panna see imeline ja mõnus roog kokku. Katsetage ja uskuge te ei kahetse.
Vaata, kuidas küpsetada üks hea laar kana tikka masala otse eksootilisest Indiast: