Mõnusa õhulise atmosfääriga "söögisaal" on silmale ilus vaadata - interjööri toonid on mõnusalt tumedad, millele annavad hea balansi suured seinakõrgused aknad, mis ka üsna mornil hommikul kenasti valgust annavad. Valin istumiseks seljaga aknapool oleva kahese laua ning naudin korraks vaadet - ringi jooksvad tee- ja kohvikannudega ettekandjad ning selgelt hilise hommikusöögiga (kell oli minu saabudes 9.50) oma tervist parandavad välismaalased. Olen kindlasti ainus eestlane kolmekümne pealises sööjate pundis.

Enne kui jõuan millelegi reageerida, seisab minu kõrval ettekandja ning uurib minu kohvisoovi - valikus on kõik arenenud maailmale tavapärased joogid. Valin tavalise musta kohvi ning minu ees laual olev mõnus kodune kruus täidetakse musta aromaatse joogiga. Päev hakkab juba nendest lõhnadest looma ning kohvi maitsegi on virgutav - must, pigem keskmise röstiga, kannukohvi on väga mõnusalt joodav, kuigi ei tekita eufooriat.

Päev hakkab juba nendest lõhnadest looma ning kohvi maitsegi on virgutav - must, pigem keskmise röstiga kannukohvi on väga mõnusalt joodav, kuigi ei tekita eufooriat.

Toidu valik on hinnale vastav: hommikusöögi valikud von vastavalt magus-hapu-soolane ja soe-külm vertikaalidele paigutatud erinevatele saartele. Valik on hommikusöögile omaselt mitmekesine, mida näitab ehk paremini kätte kalavaliku variatiivsus - valida on nii klassikalise punase kala, erinevate marineeritud heeringate, aga ka sprottide ja haruldase marineeritud kohafilee vahel.

Kuumalett paikneb peenetes portselanist disainmarmiitides poolringikujuliselt toiduala keskel. Valida on kõige kohustuliku ja ausa vahel, et külvata taldrikule kokku korralik Inglise hommikusöök - munapuder, seened, tomatid, peekon, kartul, vorstid, härjasilmad, kartulipannkoogid jne.. Poolsaare keskel seisab aga pannilabidaga preili, kes vajadusel soolase crepp'i või omleti valmis hautab. Peen.

Soojalett on tasemel, kuid erilist äramärkimist nõuab Swissoteli munapuder, mis on ka kell pool 11 äärmiselt värske, kerge ning aromaatne. Tunnistan, et parimat munaputru teen endale vaid mina ise: kuid see puder tuleb praktiliselt otse pajast suhu.

Hommikusöögi kõrvale saab nautida vähemalt 7 sorti värskelt pressitud puhast või segumahla (näiteks porgand-apelsin-ingver) ning viite sorti piima. Piimad ja jogurtid on mõeldud pigem lauatäie müslide "vedeldamiseks", kuid maitsevad ka niisama mõnusalt. Hommikusöögi lõpetuseks sobib mõnusalt paar sooja õuna- või vaarikapirukat.

Kui Eesti restoranide kohta öeldakse, et kõiges muus kui teeninduse kvaliteedis oleme maailma tipud, siis Swissoteli hommikukohviku kohta ei saa seda öelda - teenindus oli tasemel, hoolitseti hästi.

Kui millegi kallal üldse vähekene norida, siis parandada saaks Swissoteli külmtoiduletti, mille variatiivsus näiteks võileivamaterjali osas jäi pistu kesiseks. Kuid usun, et pikalt toiminud hotellihommikusöögi ette valmistajad juba tunnevad oma klientide hommikusi eelistusi.

Eesti restoranide kohta öeldakse, et kõiges muus kui teeninduse kvaliteedis oleme maailma tipud, siis Swissoteli hommikukohviku kohta ei saa seda öelda - teenindus oli tasemel, hoolitseti hästi. Kohe alguses sai selgeks, et eestlast käib hommikusöögil väga vähe, sest kõik teenindajad suhtlesid minuga a priori Inglise keeles ning isegi minu Eesti keelsetele vastustele vastati pigem võõrkeeles.

Loomulikult on tänavalt tuppa astudes Swissoteli hommikusöök suhteliselt kobeda hinnaga, kuid 100% seda ka väärt.

HIND: 22 eurot

HINNANG

Atmosfäär: 9/10
Teenindus: 8/10
Toidu väljapanek: 7/10
Maitseelamus: 8/10
Kohv: 8/10

KOKKU: 40 punkti (50 võimalikust punktist)

* * *

VARASEMAD HINDAMISED

Viru Hotell: 21 punkti (50 võimalikust punktist). Loe pikemalt siit!