11.12.2015, 16:25
Gurmeeteatri kolmas käik: Ahjuõuna mousse vaniljejäätise ja pohlaparfeega
Gurmeeteatri õhtusöögimenüü eest vastutav peakokk Matti Jämsen, kes võitis sel aastal kokkade olümpiaks kutsutud Bocuse d’Oril 4. koha, pakub “Müstilise õhtusöögi” külalistele põhikäiguna oma lemmiktoorainest ehk sealihast valmistatud rooga. Magustoiduks aga seveeritakse lauda ahjuõuna mousse vaniljejäätise ja pohlaparfeega.
FOTO:
Koostisosad:
Ahjuõuna mousse vaniljejäätise ja pohlaparfeega
- 300 g Ahjuõunapüreed
- 200 g Vahukoort
- 100 g Itaalia beseed
- 4 tk Želatiinilehte
- 2 kg Hapude õunte kuubikuid
- 800 g Suhkrut
- 300 g Võid
- 100 g Röstitud mandleid
- Vanilli
- Nelki
- Kaneeli
- Tähtaniisi
- 400 g Soolapähkleid
- 1000 g Pohlamahla
- 65 g Manna
- Apelsinikoor
- 250 g Peensuhkurt
- 150 g Tuhksuhkurt
- 150 g Munavalgeid
- 5 g Maisitärklis
“Kolmekäigulise menüü koostasin Gurmeeteatrile spetsiaalselt selleks etenduseks. Ma arvan, et külalised saavad pärast nentida, et hästi veedetud õhtu hea toiduga oli väärt kogemist,” lisab Matti Jämsen.
"Müstiline õhtusöök" on kordumatu elamusõhtu, milles põimuvad maailmatasemel gurmeeroad ja müstiline fantaasiamaailm. Kahe tunni jooksul saab nautida hinnatud peakoka kolmekäigulist õhtusööki ning saada osaks teaduslikust eksperimendist, mis areneb otse külaliste silme all.
* * *
Selle hooaja Gurmeeteatri menüü
LÕHE & SUITS
Külmsuitsulõhe austri ja pruunistatud võiga
SIGA & SELLER
Madalal kuumusel hautatud sea kõht, peterselli ja selleri püree, lisaks selleri confit
POHL & ÕUN
Ahjus küpsenud õuna mousse, vaniljejäätis ja pohlaparfee