16.11.2018, 08:01
PALJU ÕNNE LÄTILE! Hallid herned suitsulihaga
Täna on meie lõunanaabritel suur pidupäev. Soovime palju õnne — tore, et nad olemas on, sest mida oleks eestlane ilma lätlaseta — ja avaldame maani kummarduse saatel nende rahvustoidu retsepti. Hallid herned suitsulihaga. Lätlased usuvad, et herneste söömine jõulude ajal toob head õnne ja rikkust järgmisse aastasse. Jõulud pole enam kaugel ja seda retsepti on igati paslik avaldada ka nüüd, sest Läti jaoks saab täis tähtis ring ning on hea soovida midagi suurt uude perioodi just herneste saatel. Muide, halle herneid müüakse Lätis lausa igas väiksemas poes, nii et sedagi kaupa tasub minna just Lätti ostma.
FOTO:
Koostisosad:
Herned suitsulihaga
- 500 g Halle herneid
- 400 g Suitsuliha
- 2 tk Sibulat
- Soola
- Pipart
- Vett
- Keefirit