„Riga Black Balsam® on tänapäevane jook kokteilide segamiseks, see säilitab kokteili koostises oma väärtuse, unikaalsuse ja riialiku iseloomu. Riiat on nimetatud Euroopa hipsterite pealinnaks. Me soovime levitada maailmas sõnumit, et Riia stiilsed noored eelistavad Riga Black Balsam® kokteile,” ütles Amber Groupi juhatuse esimees Seymour Ferreira.

„Žürii, kuhu kuulusid tippspetsialistid Londonist ja New Yorgist, hindas Riga Black Balsam® kokteile globaalsest vaatenurgast. Nende positiivsed reaktsioonid kinnitavad, et Riga Black Balsam® on tänapäevane jook, mis sobitub praeguste joogimaailma trendidega,“ märkis Amber Beverage Groupi turundusdirektor Valters Kaže.

„Sellise suure baarmenite võistluse korraldamine oli keeruline ülesanne. Eri maailmanurkade professionaalsete baarmenite kohtumine Riias ning see, et nad valmistasid kokteile meie rahvusliku uhkuse, Riga Black Balsam®, pakkus suurt rahulolu ja motiveerib meid ka järgmisel aastal võistlust korraldama,“ sõnas Raitis Akerblums, Läti Baarmenite Liidu president.

„Mõrkjas maitse on joogimaailmas praegu moes ning Riga Black Balsam® eristub selles osas oma ajaloolise pärandi ja hästi tasakaalustatud maitsega. Muide, enamus silmapaistvamatest New Yorgi baarmenitest tunneb Riga Black Balsam®,” täheldas žürii liige ja rahvusvaheline joogiekspert Philip Duff, baarmen USA-st.

Peter Dorelli, žürii liige ja Ühendkuningriigi Baarmenite Gildi endine president, kommenteeris võistlusel osalenud baarmenite oskusi järgmiselt: „Osalejad ise suurendasid võistluse prestiiži ja kvaliteeti. Olen kuulunud baarmenite võistluste žüriidesse mitmel pool maailmas, kuid siinsel võistlusel väärivad erilist esiletoomist kokteilide ilusad kaunistused. Võistlejad pingutasid kõvasti.“

Baarmenite oskusi hindas professionaalne rahvusvaheline žürii, kes andis punkte nii osalejate tehniliste oskuste kui ka kokteilide maitseomaduste ja unikaalsuse ning nende esitlemise eest.

Rahvusvahelise baarmenite võistluse „Riga Black Balsam Global Cocktail Challenge 2015“ korraldas Baltikumi suurim alkohoolseid jooke tootev ettevõte Amber Beverage Group, mis hõlmab ka aktsiaseltsi Latvijas Balzams, koostöös Läti Baarmenite Liiduga.