Uuring: tatar on eestlaste toidulaual taas au sisse tõusmas
Eesti inimesed peavad kõige tervislikumaks teraviljaks tatart, selgus hiljuti Baltimaades läbiviidud uuringust, samuti on meie poelettidele viimasel ajal jõudnud aina enam tatart sisaldavaid pagaritooteid.
“Tatar on tänuväärne teravili, mis sisaldab palju organismile kergesti omastatavaid ja kõrge kvaliteediga valke, antioksüdante ja kiudaineid ning on väga hea magneesiumi allikas, mida tänapäeva inimestel kipub organismis nappima,” sõnas Albei.
Sel aastal on Eesti poelettidele jõudnud mitmeid uusi tatraga pagaritooteid. Näiteks on Fazer turule toonud tatrasepiku, mis sisaldab ligi 13% tatart ning lisaks seedimist soodustavaid rukkiteri. Toode on hea kiudaine- ja valguallikas ega sisalda E-aineid.
Tatras on ohtralt bioflavonoide ning arvestatavas koguses mangaani, fosforit, vaske, tsinki, rauda ning erinevaid vitamiine. Tatra söömine aitab kaasa kolesteroolitaseme langetamisele ning aitab vererõhku kontrolli all hoida.
Fazer Grupp on pereettevõte, millele pandi alus 1891. aastal, kui Karl Fazer avas oma esimese kohviku Helsingis.