GALERII: USA diplomaat valmistas Kuressaares tänupühatoite
Täna valmistas Ameerika Ühendriikide diplomaat Eric Jacobs Kuressaare ametikoolis USA rahvusköögi toite koos ametikooli neljanda kursuse kokaõpilastega. Ta töötas välja tänase toitude menüü, mis on seotud Ameerika tänupühaga, pani paika kogused ja juhendas õpilasi toitude valmistamisel.
Hommikul vara algas köögis toitude valmistamine ja keskpäeval pakuti restoranis Kass valmistoodangut. Menüüsse kuulus kõrvitsasupp, tänupüha kalkun, tänupüha kana, kartulipüree küüslauguga, metsik riis, ahjuköögiviljad, jõhvika-õunakaste ja Ameerika õunapirukas.
Esmaspäeval algas ametikoolis rahvusköökide nädal. Kuressaare ametikooli teabejuhi Taavi Tuisu sõnul algas diplomaadi ja ametikooli koostöö jaanuaris, kui Jacobs käis ametikoolis õpilastele loengut pidamas ja siis hakkas mõte idanema, et võiks teha tulevikus, kui ta veel kooli tuleb, õppetuba ja nüüd sai mõte teoks.
Tänane USA rahvusköögi toitude päev on osa ametikooli neljanda kursuse õpilaste rahvusköökide nädalast. Eemistel päevadel valmistati ja pakuti restoranis Kass alates keskpäevast Venemaa, India, Vietnami, Itaalia rahvusköögi toite.
Eric Jacobs rääkis, et saatkonnal on programm, mille käigus saatkonna diplomaadid koos kohalike töötajatega käivad Eesti erinevates maakondades ja piirkondades, koolides loenguid pidamas, et tutvuda linna- ja maavalitsuse ametnikega ja end kohaliku eluga kurssi viia.
Jacobsil on tegelikkuses koka eriharidus ja enne, kui ta valis diplomaadi elukutse, töötas ta ligi kümme aastat professionaalse kokana.