Kui restoranide kokteilid koosnevad sageli isegi kümnetest komponentidest, siis kodustes tingimustes tuleks Riose sõnul tähelepanu pöörata detailidele. “Selleks polegi tegelikult nii palju vaja, et näiteks aastavahetuse peolauale jooke serveerides sõpradele muljet avaldada,” ütles Rios. “Kasuta ainult ühte või paari kvaliteetset koostisosa, pressi juurde värsket mahla, kasuta põnevaid serveerimisklaase või purke ning tee näiteks ise jääkuubikuid, lisades sinna piparmündilehti või külmutatud marju.”

David Rios alustas tööd baarmenina 18-aastaselt ning täiendas end samal ajal sommeljeeks õppides. Tänaseks on Rios Hispaania üks hinnatumaid kokteilimeistreid, kes on töötanud kolme Michelini tärniga restoranis Mugaritz ning juhib koos oma vennaga peale toitlustusäri ka mitut populaarset kokteilibaari. Tallinna külastas Rios selleks, et kuulutada esmakordselt välja baarmenite maailmameistrivõistluste World Class Eesti eelvoorud, kus osaleb ka ise kohtunikuna. Peale ligi aastapikkust võistlus- ja treeningprogrammi sõidab 2016. aasta sügisel esimene eestlane Miamis toimuvale World Class lõppvõistlusele.

Kokteilisoovitused aastalõpu pidudeks David Rioselt:

Remember the year 2015

30 ml ananassimahla
10 ml laimimahla
10 ml suhkrusiirupit
1 teelusikas mandariinikeedist
2 piparmündilehte
45 ml Tanqueray Ten džinni

Valmistamine: purusta piparmündilehed, lisa teised komponendid, raputa šeikeris, lisa laimiviil ning serveeri kokteiliklaasis.

Skyline

50 ml Bulleit Bourbon viskit
15 ml portveini
10 ml suhkrusiirupit
sorts apelsinikontsentraati- või siirupit

Valmistamine: pane kõik komponendid šeikerisse, sega, kaunista piparmündilehtede ja apelsiniviiludega ning vala kokteiliklaasi.