Vaata, milline näeb välja 6-käiguline traditsiooniline Toskaana õhtusöök
6-käigulise õhtusöögi ettevalmistamiseks 40-le inimesele kulus peakokal ja köögi meeskonnal kokku 3 päeva. Arvestades Toskaana piirkonna köögi lihalembust, ei ole chef Elisbethil kui taimetoitlasest kokal kerge restorani pidada. Seetõttu oli ta eriliselt õnnelik taimetoidu öhtusöögi korraldamise üle.
Taimetoidu roogadeks õhtusöögil oli traditsioonilised Toskaana piirkonna toidud, mida peakokk Elisabeth minimaalselt kohandas. Roogade juurde pakuti nii saia kui leiba ning paar päeva tagasi pressitud värsket esimese pressi oliivõli, millega soovitati enamus road rikkalikult üle valada.
1. Käik
Oad, kohalike kõnekeeles silmadega oad, värkselt pressitud oliivõliga
Roheline salat
Pecorino ja kitsejuust kahe erineva moosiga
2. Käik
Karjuse supp, eestlaste mõistes talupoja supp, mis tehti traditsiooniliselt jääkidest. Lisandiks toorjuust.
3. Käik
Kastanijahust pasta kõrvitsa ja porruga. Pasta on ise kohapeal käsitsi valmistutud. Ainuke retsepti, kus tradistioonilise vorsti asendatud piinia pähklitega.
4. Käik
Must kapsarohi. Sama kapsasorti kasutatakse ka karjuse supis.
5. käik
Muna ja involtini di cavallo juustuga täidetud kapsas, lisandiks praekartul.
Lihaarmastajad said üllatusena endale õuegrillilt tuua sealihast valmistatud vorstikesi.
6. Käik
Magustoiduks Pavlovat meenutav kook ja šokolaadikook, mis maitses lihtsalt nagu 100% puhas šokolaad. Šokolaadi, mis taldrikul mõnusal koogikujul.
Maitsed.ee degusteerijad jäid pakutuga igati rahule ja lahkusid ausalt öeldes rõõmsalt ägisedes.
Loe Trattoria il Mulino di Ferraia inglannast peakoka Elizabeth Willmott'i ja selle kohta kuidas ta Itaaliasse sattus SIIT.